Entrevistes virtuals

Paolo Giordano - Gener


Paolo Giordano va néixer a Torí el 19 de desembre de 1982. Fill d'un ginecòleg i una professora d'anglès, es va llicenciar en Física Teòrica, graduant-se 'cum laude' a la Universitat de Torí. Amb només 26 anys es va convertir en el fenomen editorial més rellevant dels darrers temps a Itàlia. La seva primera novel·la, La solitud dels nombres primers, va rebre un nombrosos premis, entre ells, el Campiello Opera Prima i el prestigiós Strega (2008), el més important d'Itàlia. La novel·la va ser un èxit de vendes sense precedents tot i  tractar-se d'un autor novell: més d'un milió d'exemplars venuts només a Itàlia.

A La solitud dels nombres primers, Giordano explica la història d'un amor d'adolescència frustrat que aboca a una solitud gairebé metafísica als dos joves protagonistes, Mattia i Alice, que no entenen res del que els hi està passant. L'any 2010 es va estrenar l'adaptació cinematogràfica de la novel·la, que l'escriptor havia anomenat en un primer moment A dins i a fora de l'aigua, que és, de fet, el títol del cinquè capítol. De producció italiana, la pel·lícula va donar la volta al món gràcies a l'èxit previ de la novel·la.

Precisament, l'any 2010, Paolo Giordano va marxar a l'Afganistan. No per lluitar a la guerra, però sí per veure sobre el terreny com eren les condicions de vida dels soldats italians destinats allà. L'escriptor es proposava escriure una segona novel·la que s'allunyés de les relacions de parella però no del fet de créixer, d'esdevenir adults. Els protagonistes d'El cos humà, la seva segona novel·la, són un escamot de soldats joves que no se senten pas herois sinó víctimes d'una guerra que no han demanat i a la que inevitablement hauran de lluitar, i que potser, els hi costarà la vida.

A les biblioteques trobaràs

Més sobre Paolo Giordano a les biblioteques ►

Adaptació cinematogràfica
La soledad de los números primos, un film de Saverio Costanzo. Madrid: Paramount, cop. 2013
(basada en una novel·la de Paolo Giordano)

 

BSO del filmThe Solitude of prime numbers, música de Mike Patton. Orinda: Ipecac, p. 2011


 

Recomanació

 

El cos humà
Giordano, Paolo
Barcelona: Edicions 62, 2013


 

El sergent Antonio René comanda un escamot de nois molt joves. Per a gairebé tots ells, la missió a l'Afganistan és la primera gran prova de la seva vida. La seva destinació, una base d'operacions al mig del desert, és un dels llocs més perillosos de tota l'àrea en conflicte. Esgotats per la calor, el brogit i la por, de dia els soldats reconstrueixen la vida que coneixen, visiten el metge i procuren distreure's. Fins que arriba el dia en què s'han d'endinsar en territori enemic i de sobte es veuen forçats a passar comptes amb tot allò que han deixat en suspens. Quan tornin a casa, ja hauran sobrepassat irreversiblement la línia que separa la joventut de l'edat adulta.
 

 Selecció de webs


Tràiler: 
La soledad de los números primos VO

Vés a Entrevistes Virtuals ►

Data d'actualització: 15/01/2015