Selecció de webs

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona és una institució arxivística i cultural centenària dedicada a la preservació del patrimoni documental de la ciutat i a l’impuls de la recerca i la divulgació històrica. És molt més que un arxiu per la varietat i globalitat de materials: manuscrits, impresos, mapes, plànols, dibuixos, gravats, cartells, goigs, programes d’activitats culturals, naips, publicitat, testimonis orals, llibres, diaris, revistes...

La riquesa i diversitat dels fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics aplegats han convertit la institució en un centre patrimonial, d’investigació i de recerca històrica de referència, no només a Barcelona sinó en el conjunt del país, amb una projecció internacional per l’interès dels fons conservats.

Des de la seva creació, i al llarg de diferents etapes, l’Arxiu ha exercit tres funcions fonamentals:

  • Recollir i conservar fons documentals, bibliogràfics i hemerogràfics que es considerin d’interès per a la història de Barcelona.
  • Facilitar la consulta d’aquests fons posant-los a l’abast dels investigadors i de tots els ciutadans interessats.
  • Difondre el patrimoni documental i la història de la ciutat.

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona es troba a la Casa de l’Ardiaca, un edifici emblemàtic situat al cor de Barcelona.

Temas: Barcelona, Barcelona - Ciutat Vella. Biblioteca Gòtic - Andreu Nin, Biblioteca virtual