Recomendación

Cartas a un joven bailarín

Béjart, Maurice

Buenos Aires : Libros del Zorzal, 2005

Maurice Jean Berger, ballarí i coreògraf, va néixer a Marsella l'any 1927. Considerat un dels fundadors de la dansa contemporània. Va adoptar el nom de Béjart, cognom de la dona de Molière, dramaturg del qual era admirador.

La seva creació es caracteritzava per un estil transgressor i modern, una barreja de diferents disciplines com la dansa, el teatre, l'opera i el cinema; èpoques i estils. Va crear més de 140 coreografies on plasmava el seu gust pels viatges i el mestissatge. En destaquen: "L'ocell de foc", la 'Novena Sinfonia' de Beethoven, 'La missa del temps present', "Malraux o la metamorfosis de los deus" i "La consagració de la primavera". Va fundar diverses escoles de dansa a França, Bèlgica i Suïssa, país aquest últim on va viure diversos anys fins a la seva mort l'any 2007 a l'edat de 80 anys.

A Cartas a un joven bailarín Béjart escriu set cartes a un jove ballarí aprenent.En aquesta correspondència descriu la seva visió de la dansa, ofereix consells als quals desvetlla  la seva visió profunda de la dansa i les  creences religioses, les influències, la filosofia, els viatges, les experiències, etc. que l'han marcat. Amb un estil senzill i directe, el llibre ens ofereix l'oportunitat de conèixer a Maurice Béjart, d'endinsar-nos en el món personal i creatiu d'un gran ballarí i coreògraf.

"Avancem en la vida i sorgeixen portes enfront de nosaltres, obrim una per a trobar una solució, la sortida, però cada porta dona a un passadís al seu torn ple de portes i cal avançar, triar, continuar... encara que en el fons en això consisteix estar viu: a fer-se preguntes. I l'única resposta, tan pròxima i que, no obstant això, ens sembla sempre allunyada, és la mort."

Més informació:

Recomanat per Irene Gálvez. 

29/04/2024