Recomendación

La Meva temporada a l'infern

Guix, Gerard

Barcelona : Fanbooks, octubre del 2020

Una dona desapareix misteriosament a l’aparcament de l’hipermercat d’un poble de muntanya on tretze anys enrere va morir una adolescent en una partida de caça. L’estrany succés suposa un daltabaix en la vida del seu fill, en Ricard, Ricky pels amics, un jove gai que tracta de trobar l’encaix amb el món que l’envolta. Mentre el cas avança, coneixerem millor la quotidianitat del noi, el que li volta pel cap, les relacions amb la família i els amics, el despertar de l’atracció sexual i l’amor, fins arribar a un desenllaç no per esperat menys dramàtic. 

Novel·lista i dramaturg amb una extensa bibliografia a favor seu, Gerard Guix (Vic, 1975) ha estat reconegut amb diversos premis, com el Pin i Soler de narrativa per Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me i el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per Un far a la fi del món, entre altres. També és autor de la trilogia de gènere fantàstic El prodigi, L’enginy i El Talent, a més de ser professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. 

Amb La meva temporada a l’infern Guix retorna a l’escenari d’una de les seves primeres novel·les, Dia de caça (2007). Tot i que ambdues històries són independents, s’hi poden identificar els fets succeïts en l’obra anterior. Més enllà de la trama, però, cal destacar la construcció dels personatges, en especial la del protagonista. De manera magistral, l’autor ens introdueix en primera persona a la pell del Rick a través dels seus pensaments i emocions, neguits i passions, contradiccions i dubtes, caos i inconformisme. És el procés, sempre complex, de recerca de la pròpia identitat, que les circumstàncies del noi trastornen més encara.

Més informació:

Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona.

14/09/2023