Recomendación

El Buscador de esencias :

Roques, Dominique

Madrid : Ediciones Siruela, 2022

L’autor, Dominique Roques s’anomena a ell mateix com un sourceur, paraula francesa amb la que descriu la seva professió de recerca a la font, als orígens, en el seu cas, de les essències primàries que desprès formaran part dels perfums més exquisits.

Porta més de 30 anys viatjant pel món buscant aquestes essències en llavors, fustes o flors i amb aquest llibre ens narra la història d’algunes d’elles i tot el que envolta a la seva recol·lecció, des de l’antiguitat fins als nostres dies, i coneixerem de primera mà a les famílies implicades que ho fan possible, el primer esglaó d’aquesta cadena del perfum i del món del luxe.

A través de cada capítol, viatjarem a una part del món i coneixerem la història concreta d’una d’aquestes essències, com es produeix i com es recol·lecta, posant nom i cognoms a aquests productors i recol·lectors. 
Veurem que, com passa en moltes altres indústries, aquell que inicia el procediment de recaptar l’essència és aquell que en rep menys econòmicament, inclús a risc de la seva salut, amb unes condicions més que precàries.

També ens explica del perill de la desaparició i la fragilitat de l’ecosistema que nodreix aquestes plantes i de les famílies que en viuen d’això.

Es tracta d’una lectura fàcil i amena molt interessant que ens ajudarà a conèixer l’origen de  la creació d’un perfum i a posar en valor la seva producció i tot el que l’envolta, des de la natura que ho proporciona fins a les persones implicades en aconseguir la matèria prima.

Més informació:

Recomanat per Biblio@teneu. Sant Fost de Campsentelles

19/05/2023