Recomendación

Guerra i pau

Tolstoi, Lev,

Barcelona : Edicions 62, 2009

La paraula clàssic s'aplica a aquells llibres que, més enllà del seu temps, ressonen en els lectors al llarg de moltes generacions. En aquest sentit, "Guerra i pau" podria ser un llibre publicat avui mateix. Enfrontar-se a l'obra de Tolstoi seria l'equivalent actual a enfrontar-se a una sèrie de televisió com "Los Soprano" o "Mad Men"; sabem que ens portarà temps, però valdrà la pena.

La història ens narra la vida d'uns personatges de l'aristocràcia russa als inicis del segle XIX, durant les guerres napoleòniques que van iniciar la transformació de l'antiga Europa cap a la configuració dels estats moderns. La grandesa de l'obra rau en la seva capacitat per travessar i transmetre amb la mateixa intensitat des de l'acció als camps de batalla fins a les íntimes profunditats de les ànimes dels protagonistes.

Un llibre com una vida per pensar, riure, aprendre, avorrir-se, emocionar-se... i endinsar-se en l'esperit humà durant els millors i els pitjors moments. Un llibre per nedar a contracorrent dels temps actuals i llegir sense exigir-ne resultats fàcils i immediats.

Una obra per gaudir del plaer inesgotable de la lectura.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Volpelleres - Miquel Batllori. Sant Cugat del Vallès

17/02/2023