Vols crear un escape room a la biblioteca?
Vols crear un escape room a la biblioteca?

Per als joves de 12 a 16 anys, la companyia teatral la Fura dels Baus adreça el projecte Èpica a les biblioteques, que vol reconnectar els adolescents amb les biblioteques a través de les noves tecnologies, la creativitat i les capacitats multidisciplinars dels equipaments bibliotecaris. La iniciativa s'emmarca en el BiblioLab, un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que desenvolupa i dona suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Es tracta d’un curs de dotze sessions d’aprenentatge actiu que tindrà lloc a les Biblioteques de Badalona. L’objectiu és aprendre a crear un escape room de forma col·laborativa i amb eines transmèdia. A través de les noves tecnologies, la creativitat i els materials que trobem a la biblioteca, els participants crearan un escape room basat en la biblioteca i els seus continguts. Per fer-ho, s’explicarà com dissenyar puzzles i proves, en què consisteix una bona narrativa, o com es crea un guió. El resultat final del taller es mostrarà al públic, que també podrà participar-hi, durant el mes de maig.

Aquest curs, un veritable taller de creació, es basa en una nova eina de comunicació transmèdia per a dispositius mòbils, utilitzada en diferents espectacles per companyies com La Fura dels Baus. L’eina permet crear històries i dinàmiques associades per ser transmeses a través del mòbil a l’audiència en forma de text, àudios, vídeos, colors… i de forma segmentada (en funció de l’edat dels usuaris, el grup, el gènere…). A través de la nova eina proposada, els joves podran generar històries en forma d’activitat lúdica.

El projecte el desenvolupa La Fura dels Baus a través de la Fundació Èpica, una entitat sense ànim de lucre que ofereix un espai d’aprenentatge multidisciplinari entorn de les arts escèniques, establint una relació entre humanitats, art, ciència i tecnologia.

 

12/02/2019 20:40h