Primers dies de competició al Mundial de Natació 2015
Primers dies de competició al Mundial de Natació 2015

El 16è Campionat del Món de Natació ha començat amb la primera setmana de competició on es disputen proves de natació sincronitzada, curses en aigües obertes, salts  i el waterpolo que degut al número de partits és l'única modalitat que ocupa tots els dies. Aviat començaran els  salts de gran altura i a  partir del dia 2 d'agost arribaran les curses de natació.

Kazan és una seu peculiar. Ciutat de l'interior de Rússia pràcticament totes les instal·lacions on es disputaran les proves són provisionals i deixaran d'existir quan acabi el mundial.

És un campionat molt important ja que en molts casos uns molt bons resultats donen accés directe a la participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016. Malauradament Mireia Belmonte haurà d'esperar per classificar-se ja que ha de recuperar-se d'unes lesions a les dues espatlles. La balear Melani Costa ara és la gran esperança de la delegació estatal però no serà fàcil arribar a les posicions capdavanteres.

La resta  d'opcions a podi no són fàcils. Ona Carbonell ja ha aconseguit una medalla d'argent en una de les modalitats individuals de natació sincronitzada però és una selecció en procés de preparació per a Rio i ja ha baixat algunes posicions a les proves per equips. Com han dit l'hora de la veritat serà l'any següent. A més les noves integrants tenen una bona oportunitat per agafar experiència sense pressió.

L'esforç i tenacitat que caracteritza a l'equip de waterpolo femení el conduirà a lluitar per la victòria final però hi ha molts combinats molt forts i tot es decidirà per marcadors ajustats i l'encert puntual en moments determinats. Per ara han guanyat el primer partit de la fase prèvia.

En definitiva tot just comencen dues setmanes ben remullades d'esport de gran nivell on esportistes de moltíssimes nacionalitats intentaran millorar les seves marques. Potser ens regalen un o diversos rècords mundials quan comencin les curses de natació. 

Ves al prestage ►

28/07/2015 11:46h