Guies de lectura

Guia Maresme 2007: El Maresme fa festa

Guia Maresme 2007: El Maresme fa festa

El Maresme és una comarca amb una gran varietat de festes populars. Al llarg de l'any es commemoren moltes festes lligades al cicle cristià i a tradicions ancestrals. Altres festes estan lligades als processos de canvi de la forma de vida de la societat actual i de les noves relacions amb la comunitat. Tot això ho podreu comprovar en aquesta guia.

El Maresme fa festa, és una publicació de les Biblioteques Municipals del Maresme on cada població, amb biblioteca pública, presenta una de les festes populars de la seva localitat i la bibliografia documental sobre festes populars, folklore i costums.

La publicació que teniu a les mans, és una guia de recursos documentals que vol ser un punt de partida a futurs treballs etnogràfics, on s'esmentin les costums i les tradicions de les nostres viles tant les passades com les actuals.

Les biblioteques municipals, poble per poble, fem la difusió d'aquest fons documental que podeu localitzar a la vostra biblioteca. La nostra intenció és donar a conèixer el que tenim i el que ens manca. Hem de pensar que la cultura tradicional té un valor excepcional per la vàlua de poder entendre els nostres costums, el que fem i el que som. S'ha de publicar sobre les nostres costums per donar-les a conèixer a les noves generacions, als futurs lectors de les biblioteques.

Biblioteques Municipals del Maresme, 2007
Biblioteca Cap de Zona

Podeu consultar la guia a Trencadís

Guía creada por:

Fecha de creación: 23/09/2015

Última actualización: 26/05/2022

Promedio (0 Votos)
Volver