Guies de lectura

La discriminació racial

La discriminació racial

Arran de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd s’estan produïnt un seguit de manifestacions als EUA i arreu del món en contra de la discriminació racial institucional agrupades sota el lema Black Live Matters.

En aquesta guia us proposem alguns llibres i pel·lícules que tracten aquest tema, per això us en destaquem alguns i us animem a fer les vostres cerques.

Per veure els documents cliqueu als títols de les seccions:

 

 

Racisme: hi trobareu documents sobre el racisme al món des d’un punt de vista general, obres sobre actituds discriminatòries cap a una raça o per a obres sobre la discriminació racial com a ideologia.

Discriminació racial: obres sobre la política racista d’un estat o els comportaments discriminatoris en contra d’un grup racial o ètnic.

 

Contes infantils sobre el racismecontes per a nens i nenes de diverses edats on s’explica el fenomen perquè pares i fills hi puguin reflexionar.

Discriminació racial als EUA: obres específiques sobre la discriminació als EUA, tan des d’un punt de vista històric com actual.

Pensadors i activistes per l’antiracisme: obres escrites o sobre personatges que lluiten i han lluitat contra el racisme arreu del món i als EUA: Nelson Mandela, Martin Luther King i Ngugi wa Thiong’o.

 

Novel·les i pel·lícules sobre la discriminació racial: obres de ficció que tracten el fenomen de diversos punts de vista I en diferents llocs del món.

Guía creada por:
  • Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Fecha de creación: 26/09/2020

Última actualización: 26/09/2020

Volver al inicio