Fondos especiales

Centre d'interès en Món Laboral - Sabadell. Biblioteca Vapor Badia
Centre d'interès en Món Laboral

En el context actual de crisi econòmica, la creació d'un centre d'interès en Món laboral a la biblioteca esdevé un recurs fonamental que facilita l'accés als usuaris tant a materials publicats, com també a recursos electrònics, que els poden ser útils per al seu desenvolupament.

La biblioteca pública, present a totes les comunitats, en tant que ofereix des de la proximitat serveis i recursos vinculats a la cerca de feina, ha adquirit una importància cabdal en garantir la inclusió i promoció social d'aquelles persones que viuen una situació de major vulnerabilitat. L'experiència adquirida en la formació en competències bàsiques, alfabetització digital o recolzament a l'aprenentatge demostra el seu poder de promoció i generació d'oportunitats per a les persones en situació d'atur i contribueixen a reforçar les possibilitats de reactivació i desenvolupament econòmic de la ciutat.

El centre d'interès ofereix una selecció del fons de la biblioteca agrupat en cinc categories temàtiques, cadascuna identificada amb un pictograma de color diferent:

Cerca de feina

Orientació professional i eines per cercar feina. Currículums. Tests psicotècnics. Entrevistes de selecció.

Drets i legislació

Seguretat social. Contractes i nòmines. Riscos laborals.

Emprenedoria i innovació

Creació de noves empreses. Autoocupació. Treball en xarxa.

Habilitats i competències

Adquisició d'habilitats i competències. Comunicació. Gestió del temps.

Oposicions

Exàmens, temaris i tests d'oposicions per a treballar a l'Administració Pública

 

El fons incorpora també materials sobre el mercat de treball i els treballadors, des de manuals per a la millora de les habilitats i aptituds dels treballadors dins l'empresa, fins a la legislació de referència com l'Estatut dels Treballadors.

La constitució del centre d'interès en Món laboral a la biblioteca Vapor Badia és un projecte impulsat amb la col·laboració del servei de Promoció Econòmica de Sabadell-Vapor Llonch: http://www.sabadelltreball.cat/

Més informació

Temas: Món laboral, Formació permanent i ocupacional, Empreses
Etiquetas: emprenedoria, oposicions, innovació, competències, feina