Fondos especiales

Fons Deltes

El Prat de Llobregat forma part del delta del Llobregat i per això la biblioteca sempre s'ha fet ressò de la important riquesa natural i ecològica que ens envolta.

Al llarg del temps ho hem realitzat de diferents formes: oferint guies de lectura, conferències, recopilant un fons documental sobre el tema i creant el fons especial de deltes situat a la segona planta de la biblioteca.

Per a més informació podeu consultar la web de La porta del Delta 

"El delta del Llobregat i, en concret, el terme municipal del Prat de Llobregat atresoren una elevada diversitat d'espècies vegetals i animals, com a conseqüència de la varietat d'hàbitats presents en aquest territori i de la riquesa en formes de vida d'alguns d'ells, particularment els aiguamolls"

"L'intens procés de transformació humana que ha experimentat i encara experimentarà el Delta i els processos que l'han acompanyat, com la urbanització progressiva progressiva del territori, la contaminació de les aigües, la fragmentació dels espais naturals restants etc. han conduït a una pèrdua global de diversitat biològica. Per invertir aquesta situació es necessita una política decidida que proposi mesures concretes d'actuació"

"Aquesta estratègia es basa en un concepte ampli de diversitat biològica o biodiversitat, definida pels següents components: els gens, les espècies, les poblacions, les comunitats, els ecosistemes i els processos que els sustenten..."

Temas: Espais naturals
Etiquetas: medi ambient, ecologia, delta del llobregat