Fondos especiales

Feminismes i LGTBIQ+ - Caldes de Montbui. Biblioteca
Feminismes i LGTBIQ+

La Biblioteca de Caldes de Montbui, al maig de 2021, va inaugurar un fons especial relacionat amb la temàtica LGTBIQ+, sigles que designen el col·lectiu de lesbianes, gais, transgèneres o persones trans, bisexuals, intersexuals i queer. La seva creació respon al compromís adquirit per part de l’Ajuntament, a travès de la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+, en la lluita per la igualtat, la llibertat i el respecte vers la diversitat afectiva i sexual, a més de treballar per sensibilitzar i informar al conjunt de la societat calderina.

El fons seleccionat, amb la nomenclatura Feminismes i LGTBIQ+, engloba diferents temàtiques que abasten des del feminisme més clàssic com a teoria i moviment social, la història, la lluita per la igualtat de gènere i  la discriminació; fins els anomenats transfeminismes, on es parla no només de les dones sinó de totes aquelles persones  que són discriminades per raó del seu sexe, gènere, expressió, orientació i sexualitat. Aquest fons el trobareu ubicat a la planta baixa.

Des de la biblioteca pública, com a equipament cultural i amb valor dins la comunitat, el que es pretén és incidir en aquesta transformació social visibilitzant aquesta realitat promovent la igualtat i els drets personals i col·lectius.

A més, s'ha creat a nivell municial un Servei d'Atenció Integral LGTBI+ d'informació i assessorament integrat dins la Xarxa Catalana SAI.

Temas: Societat, Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Etiquetas: