Fondos especiales

Fons Especial de Cuina i Vi - Artés. Biblioteca
Fons Especial de Cuina i Vi

El Fons Especial de Cuina i Vi es va crear amb la fusió dels fons de llibres de cuina i del fons especial de viticultura i enologia, creat el 2005 coincidint amb el 10è aniversari de la DO Pla de Bages, i està format per documents antics i actuals relacionats amb el vi.

El fons de Cuina inclou receptaris de cuina catalana, també de cuines del món i receptaris infantils, llibres de postres, begudes, nutrició, cuina especialitzada i cuina del vi.

El fons sobre el Vi inclou documents que tracten els temes de la vinya, el vi, l'enologia, la vinicultura i la vitivinicultura, l'enoturisme, l'arquitectura de la vinya i contes infantils.  El Fons Especial de Vi és obert a tothom i té com a principal objectiu ser un punt de referència a la comarca per a estudiosos i interessats en el món de la vinya i el vi. Tots els documents d'aquest fons especial porten aquest pictograma dissenyat pel Jaume Mestres que els identifica.

Artés és l'únic municipi bagenc que gaudeix de dues denominacions d'origen: la D.O. Pla de Bages per als vins i la D.O. cava (la mateixa que Sant Sadurní d'Anoia), i també és la població de la comarca amb més cellers vinícoles.

El primer cap de setmana d'octubre celebrem la Festa de la Verema del Bages, on s'exposen vins i caves de la D.O. Pla de Bages, així com tot tipus de parades d'artesania.

Temas: Cuina i vins
Etiquetas: vi, enologia, viticultura