Fondos especiales

Centre d'interés d'oposicions - Badalona. Biblioteca Sant Roc
Centre d'interés d'oposicions

La Biblioteca de Sant Roc us ofereix un centre d'interès d'Oposicions on hi trobareu bibliografia per a la preparació de diferents oposicions, com ara temaris d'oposicions i tests psicotècnics i de cultura general o específica. 

També disposeu d'ordinadors d'accés públic a internet amb ofimàtica on podreu navegar per internet i imprimir el que vulgueu.

A més, les biblioteques de Badalona us oferim tot un seguit de GUIES DE RECURSOS relacionades amb l'àmbit laboral que us poden ajudar:

 

 

 

Guia de recursos en la recerca de feina

Aquesta guia us pot ser d'utilitat perquè

  • Us dóna consells a l'hora d'elaborar un currículum, una carta de presentació o com afrontar una entrevista de selecció
  • Un munt de recursos web que us ajudin en aquestes tasques o d'altres relacionats amb el món laboral.
  • Bibliografia i altres recursos sobre el món laboral que trobareu a les biblioteques
  • On podeu adreçar-vos perquè us ajudin en aquest procés de cerca de feina.
  • Quins són els organismes oficials per a la cerca de feina i els serveis que ofereixen.
  • On podeu adreçar-vos per ampliar la vostra formació ocupacional.
  • On podeu estudiar en el cas de formació reglada per a adults
  • Recursos per a l'emprenedoria; portals web de cerca de feina i consells per a la cerca de feina per internet i en general…

Guia de serveis d’orientació laboral

En els centres que es relacionen en aquesta guia tindreu una atenció personalitzada i us derivaran a tallers d’orientació laboral.
Us ajudaran a l’hora de redactar el vostre currículum, com també en la cerca de feina a través d’internet o per preparar-vos una entrevista de feina

 

Guia de recursos sobre informàtica

Us pot ajudar per encetar el camí cap a les tecnologies de la informació (TIC) amb:

Bibliografia sobre informàtica: A les biblioteques de Badalona trobareu una secció sobre informàtica (Signatura 681.3) on disposeu de llibres sobre aquesta temàtica, sobre programaris, xarxes socials, manuals per com enviar un correu electrònic, etc.

També podeu consultar el catàleg en línia Aladí i cercar per tema . D'aquesta manera podreu consultar tot el fons bibliogràfic sobre aquesta matèria: aladi.diba.cat

Webs recomanades: També hi podeu consultar una relació de webs recomanades sobre la temàtica d'informàtica. Al portal de la Biblioteca Virtual, dins l'apartat de Coneixements, també disposeu de l'enllaç Selecció de webs i bases dades. Hi podeu buscar de diferents temàtiques, també d'informàtica: bibliotecavirtual.diba.cat/seleccio-de-webs

Cursos d'informàtica: També us oferim un llistat d'entitats que us ofereixen cursos d'informàtica. Podeu fer cursos més professionals als Centres de Formació d’Adults, a centres de formació ocupacional a partir de l'oferta formativa del SOC< a=""><>.Tots ells subvencionats per la Generalitat i per tant, gratuïts o molt econòmics. A Badalona també hi ha entitats que ofereixen petits tallers d'ofimàtica des d'una vessant més lúdica: centres cívics, Punts Òmnia, Fundació Ateneu Sant Roc o Telecentre Comunitari de Llefià

Si disposeu de carnet de biblioteques i no teniu problemes en desplaçar-vos, també podeu inscriure-us per internet als petits tallers que organitza el Cibernàrium i que es realitzen a les biblioteques de la ciutat de Barcelona.

Guia de recursos sobre l'acTIC

Guia orientativa sobre l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (acTIC). L'acTIC és un certificat oficial de competència digital (és a dir, d'informàtica o TIC) que obteniu un cop supereu una prova i que us permet acreditar els vostres coneixements en informàtica davant les empreses a l'hora de cercar feina.

Amb el temps el certificat acTIC es pot convertir en un requisit per accedir a determinats llocs de treball tant públics com privats, sobretot aquells que comporten un ús habitual de les TIC.

Actualment, el certificat es valora com a mèrit per accedir a determinats llocs de treball públics.

Guia d'aprenentatge de la llengua catalana

La llengua catalana és molt sol·licitada en l'àmbit laboral i és l’idioma preferent de l’Administració i l’educació públiques, i compta amb una gran oferta de mitjans de comunicació.

 

Temas:
Etiquetas: