Actividades

Viu la clàssica! Projecció de "Manon", ballet de Kenneth MacMillan

Incapaç de triar entre el desig d'una sumptuosa vida de luxe i la devoció per Des Grieux, el seu veritable amor, la frívola i capritxosa Manon pagarà amb la seva vida el preu dels seus actes. 

Ballet en tres actes que adapta la novel·la L'Histoire du Chevalier des Grieux et de Manon Lescaut de l'escriptor francés del sigle XVIII Abbe Prévost i creada a partir de la música de Jules Massenet. Les dificultats de l’heroïna per fugir de la pobresa converteixen Manon en un dels ballets més dramàtics del gènere. L'obra, creada pel  coreògraf Kenneth MacMillan, es va estrenar el 1974 pel Royal Ballet de Londres. Des d'aleshores, s'ha convertit en un un dels puntals del seu repertori.

MacMillan narra de manera poderosa l’amor tràgic de Manon i Des Grieux en aquesta obra mestra del ballet modern. El profund coneixement del coreògraf i ballarí de la psicología humana i el seu domini de la coreografia es reflecteixen magistralment en els duets apassionats de la parella protagonista, consumida per un desig visceral. Els evocadors dissenys de Nicholas Georgiadis (habitual col·laborador de MacMillan) intensifiquen el drama juxtaposant els orígens humils de Manon amb la sumputositat del món al que la jove aspira.

Projecció d'aquest ballet enregistrat el 2024 a la Royal Opera House de Londres.

Durada: 120 minuts (inclou un descans).

Podeu consultar tota la informació del cicle Viu la clàssica aquí.

Fecha
13/12/2024
Hora
17:30 h
Duración
3 h
Tipo de público
Adultos
Lugar
Prat de Llobregat, El. Biblioteca Antonio Martín
Cómo llegar

Plaça Catalunya, 39-41

08820 El Prat Llobregat

Tel: 933 705 152
b.prat.am@diba.cat
Tipo de actividad
Concierto, audición o recital