Queda't a casa però cibersegur!

La situació d'alerta generada pel COVID-19 a nivell mundial ens obliga a comunicar-nos i a fer les gestions telemàticament. Aquesta situació és un brou de cultiu perillós per a atacs de phishing a través de serveis de missatgeria instantània, correu electrònic i altres mitjans i els ciberdelinqüents sempre tracten d'explotar aquestes situacions de por que estem vivint.

Les entitats oficials i empreses han emès diferents missatges d’alerta per reduir el risc de convertir-nos en víctima de virus informàtics o de patir algun atac cibernètic que posi en perill les nostres dades personals i que atemptin contra la nostra privacitat. 

Alguns consells que ens donen són:

  • No obris ni responguis missatges de mòbil o correus electrònics que et semblin sospitosos.
  • Verifica l'adreça de correu electrònic remitent del missatge i també l'enllaç web a què et remet el missatge.
  • Vés amb compte amb les sol·licituds de dades personals a través de webs a les que has arribat seguint un enllaç contingut en un missatge o correu electrònic.
  • Fixa't bé en el contingut del missatge i sospita de missatges amb faltes d'ortografia i errors gramaticals. 
  • Vigila amb els arxius adjunts i amb els enllaços que t'arribin de remitents desconeguts. 
  • No facilitis dades bancàries (número de compte, claus d’accés) o dades personals (telèfon, adreça, DNI) per correu electrònic o en formularis web d'origen poc clar.
  • Evita connectar-te a la banca online des de xarxes wifi obertes o compartides.
  • Quan compris o facis operacions bancàries, busca llocs segurs en els quals l'adreça web comenci amb HTTPS (la "S" significa "segur") i que estiguin vinculats a passarel·les de pagament electrònic reconegudes (Visa, Mastercard, PayPal...).

Si vols saber-ne més i ampliar aquesta informació, el Prestatge de Consum alternatiu et recomana aquesta selecció de webs:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Fecha de creación 19-03-2020 Última actualización 01-04-2020