Bons propòsits a favor del planeta

El mes de gener és un bon moment per pensar en els bons propòsits que podem anar posant en pràctica durant l’any.

Te’n suggerim cinc:

  • Cada gota compta: revisa periòdicament les cisternes i aixetes de casa i opta per solucions que permetin l’estalvi d’aigua: instal·la economitzadors de cabal i cisternes de doble descàrrega, aprofita l’aigua de la dutxa mentre no surt calenta i fes servir el programa eco de la rentadora i del rentaplats.
  • Energia amb cap: revisar els aïllaments, utilitzar bombetes de baix consum o LED, instal·lar electrodomèstics altament eficients i utilitzar els sistemes de climatització de manera raonada són petits gestos que t’ajudaran a estalviar energia i diners. 
  • Mou-te: Si et desplaces a peu o amb bicicleta milloraràs el teu estat de salut i no posaràs en risc els ecosistemes locals ni contribuiràs al canvi climàtic.
  • El millor residu és el que no generes: Porta sempre una bossa quan vagis a comprar. Sempre que puguis, compra a granel i, si no t’és possible, escull el producte menys envasat. A casa, separa els residus i llença cada cosa al contenidor corresponent.
  • Per una moda lenta: Abans de comprar una peça de roba pregunta’t si realment la necessites. Interessa’t per l’origen dels teixits i per les condicions en què s’han confeccionat les peces. No et deixis emportar pel consum compulsiu.

Contingut relacionat amb els ODS:

6 AIGUA NETA I SANEJAMENT

7 ENERGIA NETA I ASSEQUIBLE

9 INDÚSTRIA INNOVACIÓ INFRAESTRUCTURES

11 CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES

12 CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLES

13 ACCIÓ CLIMÀTICA

14 VIDA SUBMARINA

15 VIDA TERRESTRE

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Fecha de creación 21-01-2024 Última actualización 20-02-2024