Las bibliotecas recomiendan

  • El Coleccionista

    Toppi, Sergio,

    [Palma de Mallorca] : Ninth, 2014

    Sabeu que el tenim a les biblioteques?

    Sabeu que tenim una de les meravelles més meravelloses del no menys meravellós Sergio Toppi als nostres prestatges: El coleccionista? I Sabeu que a més tenim 24 obres entre castellà i italià del mestre milanès?

    I sabeu també que molta gent no el coneix, potser fins i tot tu tampoc saps ben bé qui es?

    Ja saps que aquí t’esperem amb els braços oberts.

     

    Sergio Toppi (1932-2012) es un dels autors més personals i més ben dotats pel dibuix que ha donat el món del còmic. De línia acadèmica i realista però d’esperit revolucionari es va donar a conèixer durant els anys setanta per seu estil personal i inimitable on dinamita l’estructura de la pàgina en favor de la narració amb escenes, imatges, cares, estructures, etc...tot s’hi val però res es casual, tot està mil mètricament preparat. Generalment a partir del blanc i negre que tant estimava: amb taques, trames, collages...tot d’una creativitat desbordant.

    Els seus personatges tenen molt en comú amb els d’Hugo Pratt: romàntics, antiherois, misteriosos, i amb especial sensibilitat per donar veu als que no en solen tenir.

    El col·leccionista es un home misteriós que es mou per tot el mon, astut i pacient, i d’un gran poder adquisitiu. En les cinc histories que composen aquest volum editat per l’extinta Ninth ediciones, cercarà objectes tant inusitats com una pipa visionaria, unes llàgrimes solidificades, obeliscos de reis, ceptres que mouen muntanyes, i un collaret màgic. Però mai amb l’objectiu de exhibir-los o vendre’ls, sinó tant sols per estudiar-los i gaudir-los.

    El coleccionista, es l’únic personatge al que Toppi recrea, la resta d’obres seves parlen d’altres protagonistes als que tant sols acudeix un cop per desprès deslliurar-se’n com un mag que fa un truc bocabadant per desprès passar tot seguit a un altre encara millor havent-te trencat l’alè. Pam!

    Que de que va Toppi? D’aventura, de res més. Es que hi ha alguna altra cosa?

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    15/03/2022
  • La Balada del norte

    Zapico, Alfonso

    Bilbao : Astiberri, 2015-

    Sorprenent, brutal, i magnífica recreació de la revolució dels miners asturians de 1934. L’estat espanyol es troba escanyat per una important crisis derivada de la pèrdua dels territoris americans, les nefastes campanyes marroquines, i les crisis de la monarquia i la republica. La maltractada mineria no troba altra opció que alçar-se insurrecta i a pit descobert disposada a arriscar el poc que té donat les seves miserables condicions de vida. L’objectiu era substituir el sistema republicà establert per la constitució del 1931 per un règim socialista. Els miners van posar l’estat contra les cordes i aquest va acabar actuant amb cruesa i desmesura.

     

    Zapico es troba en un període de plena maduresa, sustentat en vàries obres ja de reconeguda qualitat que li permetran certa llibertat creativa i l’agilitat necessària per conformar una narrativa consistent i llarga.

    La ficció oscil.la entre dos personatges entre els quals sorgeix una previnguda tensió amorosa. Ella, Isolina, filla humil de miners que acaba servint a la casa d’una família benestant, la del marquès de Montecorvo i que s’enamorarà de Tristán, el fill díscol del marquès, o més aviat es aquest qui acaba enamorat d’ella, segons com es miri. Tot sota l’embolcall de la col·lisió de forces entre els miners i l’estat. En el fons pot semblar una història recurrent, però ho és de manera intensa, crua, i sensible que és el que fa que ens trobem amb un còmic excepcional.

     

    L’obra forma part d’una tetralogia editada amb el carinyo necessari per part d’Astiberri. El tercer volum de la qual ha aparegut recentment.

    Una manera entretinguda i eficaç d’apropar-se a un fets històrics probablement poc coneguts, d’una transcendència èpica i adobats per un fil de ficció que conformarà una lectura esplèndida.

    Astúries batega aquí amb força, es revela i mai acotxa el cap. Els seus miners son així: àrids i desgastats, empeltats d’una duresa inusual però sobretot sense por, que és el que els fa perillosos.

     

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    15/03/2022
  • Mascotas, espíritus y otros prodigios del inframundo

    Brocal, Pep

    Bilbao : Astiberri, junio 2019

    Amalia ha heretat la feina de portera d’un edifici després de la mort de la seva mare. El seu temps passa entre la neteja de l’escala, el veïnat malcarat, els llibres, el gat Dudu i els posters de Bruce Lee.

    Un dia les aventures felines de Dudu la condueixen a l’apartament d’un veí que ha rebut una estranya  visita. A partir d’aquí, Amalia se submergeix a l’inframón, en una aventura dantesca. Una aventura que és, al mateix temps, un viatge interior a les ferides del passat i un remei  per a superar una realitat cíclica que es repeteix eternament com el càstig de Sísif.

    Pep Brocal construeix una història entre la fantasia i el zen, on les coses tenen una substància bidimensional: de permanència i canvi, de sòlid i eteri...

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà

    27/11/2019
  • Sangre de barrio

    Martín, Jaime

    Barcelona : Norma, 2012

    Hospitalet de Llobregat, finals dels anys 80. En Vicen, la seva mare i la seva germana es muden a un pis petit, fugint d’un pare alcohòlic i abusador. L’arribada al nou barri no serà fàcil: violència, males companyies, dificultats per tirar endavant... tot plegat farà que en Vicen hagi de prendre una decisió, o seguit de decisions, que el ficaran de ple en el món de la delinqüència juvenil.

    Sangre de Barrio és una història dura, que retrata una realitat: la dels barris humils, on es barrejava la droga i joventut, amb una excel·lent banda sonora de heavy metal. És una història amb que Jaime Martin ens convida a viure què hi havia darrere d’aquests joves, i com sobrevivien a la vida que els havia tocat viure.

    Publicat inicialment a les pàgines del Víbora l’any 1989, i posteriorment recopilat per volums, l’edició de Norma editorial ens permet gaudir d’aquesta història crua i absorbent.

    Podeu trobar més informació sobre Jaime Martín a la seva web.

    Altres obres de l’autor al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

    Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d’Igualada.

    16/03/2022
  • Laura Dean me ha vuelto a dejar

    Tamaki, Mariko

    Barcelona : La Cúpula, junio de 2019

    Laura Dean és la noia més popular de l'institut: és encantadora, divertida i realment preciosa, però té paperetes per ser la pitjor núvia del món. I si no que l'hi diguin a Freddy Riley! La seva relació intermitent l'està tornant boja, i els seus amics són incapaços de comprendre per què sempre acaba tornant amb ella.
    El que està clar és que alguna cosa ha de canviar com més aviat millor perquè, a més que podria estar a punt de perdre el seu millor amiga, el seu cor s'està trencant en mil trossos a càmera lenta i amb ell els últims esquinçalls d'autoestima.
    Mariko Tamaki i Rosemary Valero-O'Connell forgen una història d'amor efervescent que planteja què passa quan ens abandonem a les relacions tòxiques que anhelem en lloc d'abraçar aquelles més sanes que realment necessitem.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    04/11/2019
  • Cómo traté de ser una buena persona

    Lust, Ulli

    Barcelona : Ediciones La Cúpula, mayo de 2019

    Als seus vint-i-anys, Ulli té un fill de cinc i pugna per viure de l'art. La companyia de Georg li fa bé, un actor de teatre que ja ha complert els quaranta i que es condueix en lleialtat als seus principis. Però Ulli no pot desoir les seves necessitats i la parella es veurà amplificada quan en escena aparegui Kimata, un jove nigerià massa passional com per assimilar alguns dels codis que es donen entre els homes i dones europeus. Després del celebrat Avui és l'últim dia de la resta de la teva vida, on recollia el gust rebel i tumultuós de la seva estiu de joventut, Ulli Lust reprèn les seves memòries a la Viena dels primers anys 90 per confeccionar una història de gelosia, sexe i incertesa.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    04/11/2019
  • Shangri-La

    Bablet, Mathieu

    Madrid : Dibbuks, cop. 2017

    Mathieu Bablet (1987)  ) és un dibuixant francès nascut a Grenoble i amb diversos còmics de ciència ficció amb èxit de crítica i de vendes.

    Shangri-La va ser publicada al 2016 i ha sigut la primera obra de l’autor publicada en castellà. Posteriorment, al 2017 tambè es publicà en castellà el primer còmic de Babble, La belle morte, aquí amb el títol The beautiful death.

    Shangri-La és una estació espacial que orbita al voltant d’una planeta que ja no és habitable. Els tripulants d’aquesta estació son esclaus d’una corporació tecnològica que els aboca a un consumisme desenfrenat, en un lloc on hi ha temps per a la reflexió ni per al pensament crític.

    Sangri-la és en definitiva una interessant història de ciència ficció amb un guió i un dibuix d’una qualitat excel·lent, que farà les delícies dels amants d’aquest gènere en particular i també dels aficionat del còmic en general.

     

    Més informació:

    Recomanat per Pau Fernández. Bib. Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet

    25/09/2019
  • Mala estrella

    Baldi, Barbara

    Barcelona : Norma, 2019

    Nottinghamshire, 1850.

    Mary Adelaide, condesa de Sutherland mor una freda nit d’hivern. Deixa la seva fortuna dividida a les seves nétes: Lady Clara i Lady Olivia. Aquesta decisió transformarà les seves vides. A partir d’ara hauran d’enfrontar-se a la vida completament soles.

    El primer treball de la il·lustradora Barbara Baldi ens transporta a l’Anglaterra del segle XIX. El seu traç ens recorda les pintures a l’oli dels paisatges de William Turner. És difícil no deixar-se atrapar per una història tan intimista com minimalista en els diàlegs. Tenim la impressió d’estar llegint les novel·les de les germanes Brontë i els silencis dels quadres de Vermeer de Delft. Una delícia.

    Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/09/2019
  • La Vida de la Capitana Marvel

    Stohl, Margaret

    Torroella de Montgrí (Girona) : Panini España, S.A., [2019]

    Capitana Marvel s’obre pas entre l’univers dels Vengadors amb llum pròpia. Carol Danvers torna amb la seva família a Harpswell, el seu poble d’estiueig. No ha canviat res en anys: la badia, els donuts de sucre i els amics. Però les coses no són el que semblen. I descobrir la veritat pot ser molt dolorós, fins i tot per a la dóna més poderosa de l’univers.

    Margareth Stohl agafa les regnes de la vida de la Capitana Marvel i ens apropa als seus orígens, sense perdre en cap moment la l’acció i el suspens típics del còmics de Marvel. L’acompanya el magnífic dibuix de Carlos Pacheco i Marguerite Sauvage, amb tinta de Rafael Fonteriz. Què més pot demanar una superheroïna?

     

    05/05/2022
  • La Sangre extraña

    Puyol, Sergi

    Barcelona : Apa-Apa, 2019

    La Sangre extraña és el segon còmic llarg de l'Il·lustrador, dissenyador, músic i autor de còmics Sergi Puyol després de Cárcel de amor. Aquesta vegada l’autor català ens ofereix una mena de thriller existencial on ens explica la història d’una obsessió delirant que pateix l’Arnaldo, un no tant jove protagonista completament avorrit de tot i que odia a tothom quan, a partir d’una trobada casual en una botiga de queviures amb un home calb i anodí que de cop i volta entra en estat catatònic i recita una enigmàtica frase (que resulta pertànyer al conte La Sangre extraña de l’autor rus Mikhail A. Solokhov), inicia un viatge paranoic total a la cerca absurda i demencial d’una explicació a aquest fet.

    Enmig de la seva tremenda crisi existencial acompanyada del consum constant i desmesurat de cervesa, la seva cerca es converteix en una trifulga malaltissa on només hi veurà teories cada cop més delirants, plenes de dubtes metafísics i raonaments paranoides completament al·lucinats, una cerca totalment trastornada que esdevé molt més substancial que la pròpia resolució del cas. 

    Editat amb molt bon gust per Apa-Apa, aquest còmic ens permet passar una molt bona estona gaudint d’aquesta delirant però ben traçada història, amb un dibuix underground inconfusible, farcit d’uns colors plans que el fan atractiu i efectiu per a la història i els personatges. La composició de les vinyetes, el cuidat ús del llenguatge i el ritme de la narració ens faran arribar al final sense que puguem deixar de llegir. Si a tot això li afegim grans dosis de bon humor i un disseny vistós i cuidat tant de la portada com de tot l’obra en general, tenim com a resultat un còmic imprescindible i a més a més molt bonic.

    Entrevista a l'autor

    Recomanat per Gerard A. Civit de la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges

    16/09/2019
  • La Mentira y cómo la contamos

    Parrish, Tommi

    Bilbao : Astiberri, enero 2019

    Dos amics es troben després de molt de temps. Ella, caixera en un súper, fa molt poc que ha trencat amb la parella. Ell, es casa en poques setmanes. Els dos havien estat molt amics en l'adolescència. Sembla que es conèixen bé, o al menys sembla que s'havien conegut bé, en un passat, en una etapa diferent de les seves vides actuals.

    Ara tot ha canviat, ja no són els que recordaven ser, han pensat durant molts anys que les coses eren d'una manera i ara descobreixen que no eren ven bé com esperàven  i això els incomoda.

    "La mentira y cómo la contamos" és un d'aquells còmics que no deixa indiferent. No cal que les vides dels protagonistes ens recordin a les nostres, no cal identificar-se amb les situacions, només cal imaginar i posar-se en la pell dels sentiments, perquè al final, el que transmet són això, sentiments. El sentiment de culpa, de soledat, la vergonya, desitjos reprimits, la por de enfrentar-se a un mateix...

    Una primera novel·la gràfica de l'autora Tommi Parrish i que li va valer quatre nominacions als premis Ignatz 2018

    Recomanació feta per la Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos

    16/09/2019
  • Vam conèixer l’original i divertit dibuix de Pedrosa amb Ring Circus (Norma, 2002), vam veure’l madurar fins a extrems insospitats a la introspectiva Portugal (Norma, 2012) i a la reflexiva Los equinoccios (Norma, 2015), però l’autor encara es reservava un darrer salt mortal a l’acolorida La edad del oro (Norma, 2018). El desplegament narratiu es astorador, el color governa la narrativa i la composició on la història flueix de manera pausada quan els colors ho demanen i es torna sobtadament virulenta quan aquests mateixos esclaten. Unes il·lustracions del tot aclaparadores que no amaguen la bona feina de Roxanne Moreil al guions, una obra primigènia per aquesta jove autora gala que debuta de manera privilegiada acompanyant a Cyril Pedrosa.

    Ens trobem amb una historia de cavalleria situada a l’edat mitjana on els rols estan canviats, i és la princesa Tilda la que acapararà tota la èpica per salvar el seu regne després de la mort del seu pare: fantasia, conspiracions, màgia i llegendes com la del llibre màgic de La edad de oro, orbiten al voltant d’aquesta hàbil aventura de capa i espasa.

    Aquest volum magníficament editat per Norma editorial reuneix els dos primers volums de la sèrie apareguts a França per Aire Libre.

    Ja sabeu que a les biblioteques ho teniu tot pagat, així que aneu a per ell!

    02/09/2019
  • Esos días que desaparecen

    Le Boucher, Timothé

    Madrid : Dibbuks, marzo de 2019

    Lubin Maréchal és un jove d'uns vint anys que gaudeix de la seva gran passió: ser acròbata. Però un dia descobreix que es desperta cada matí quan acaba de passar un dia complet, sense tenir records de res d'això. Llavors esbrina que durant les seves absències, una altra personalitat pren possessió del seu cos, un altre amb un caràcter molt diferent al seu.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    12/09/2019
  • Mi vida en barco

    Tsuge, Tadao

    [Madrid] : Gallo Nero, abril 2019

    Tsuda, un escriptor en crisi de mitjana edat que compra un petit vaixell per anar a pescar al riu i buscar així inspiració per a la seva gran obra. El que havia de ser només un passatemps es transforma en la seva màxima obsessió, els dies de pesca passats al vaixell es converteixen en la seva raó de vida, en moments per reflexionar sobre l'autenticitat de l'existència i reprendre el contacte amb la natura.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    29/08/2019
  • Sobre las alas del mundo, Audubon

    Grolleau, Fabien

    Barcelona : Norma, cop. 2017

    Jean Jacques Audubon (1785-1821) d’origen francès però que va viure la major part de la seva vida als Estats Units, on era conegut amb el nom de John James, va ser un dels ornitòlegs mes importants del mon i un naturalista i explorador incansable que va afrontar l’enorme repte de dibuixar totes les aus que s’anaven descobrint en aquell immens país en ple procés de creació i exploració, tot un mon nou ple de meravelles i perills. Amb els estris de dibuix a una ma i un rifle a l’altra, J.J.Audubon va dedicar tota la seva vida i les seves forces a una empresa pràcticament inabastable que va quedar reflectida a "The birds of America", un llibre amb 453 làmines amb dibuixos fets a mà d’ocells a escala real. Una obra ornitològica que mostra 497 espècies d’aus algunes de les quals es troben extingides en l’actualitat. 

    Els autors francesos Fabien Groyeau (guió) i Jérémie Royer (dibuix) han traslladat al còmic aquesta fascinat biografia amb el títol "Sobre las alas del mundo, Audubon", un àlbum de 184 pàgines a color editat al nostre país per l’editorial Norma. El guionista combina les diferents facetes de la vida d’un personatge polièdric amb el resultat d’un relat tant entretingut com alliçonador, a mig camí entre el gènere d’aventures, la divulgació científica i l’ecologisme. El dibuixant, per la seva part, il·lustra aquesta biografia amb un estil senzill però molt efectiu que ajuda el lector a imaginar els impressionants paisatges on va tenir lloc aquesta història plena d’intensitat i determinació.

    Un còmic, en definitiva, molt recomanable per als amants de la natura així com per a tots aquells a qui els agradi gaudir de les biografies de personatges moguts per la força d’una passió fins les últimes conseqüències. 

    Recomanació feta per Armando Pérez de la Bib. Joan Coromines de El Masnou

    09/11/2022
  • Cuéntalo

    Anderson, Laurie Halse

    Barcelona : La Cúpula, 2018

    Quan tenia 13 anys, Laurie Halse Anderson (Nova York, 1961) va ser violada. Durant els següents mesos va decidir callar i amagar a tothom el que li havia passat. La seva vida es va aturar en aquell moment convertint-se en un autèntic calvari difícil de suportar. Anys més tard va decidir que havia d’explicar la seva història per tal de superar tot el dolor acumulat. El seu testimoni va quedar plasmat a la novel·la Speak (1999), com ella mateixa explica -molt abans d’Internet, els mòbils i les xarxes socials-. La novel·la va vendre milions d’exemplars i al 2004 va ser adaptada al cinema en una cinta dirigida per Jessica Sharzer i protagonitzada per Kirsten Stewart; no obstant, ni la novel·la ni la pel·lícula tenen la rellevància que adquireix la proposta gràfica feta per la il·lustradora canadenca Emily Carroll (autora de la impactant Cruzando el bosque, Sapristi 2015). 

    Cuéntalo és un còmic dibuixat en blancs, negres i grisos, que potencia al màxim els recursos estilístics per endinsar-nos en l’infern de Melinda: una noia de 13 anys que comença un nou curs a l’institut però que en comptes de sentir-se expectant per la novetat que això suposa, tota l’estona busca fugir del seu entorn; fuig de les mirades, dels companys que es burlen d’ella, dels pares que no saben captar que té un problema greu, dels professors amb els que no pot connectar. Quan la vida fa mal, la quotidianitat és simplement insuportable, la Melinda descuida les classes, s’amaga al quartet de la neteja per llegir i dormir perquè té por d’haver de trobar-se pels passadissos al noi que la va agredir aquell mateix estiu. Carroll posa de manifest un domini de la tècnica que fa que la història arribi al lector amb una eloqüent senzillesa, malgrat que és un relat ple de matisos que aprofundeix en emocions difícils d’explicar només amb el text. La bellesa del traç de Carroll aconsegueix expressar amb més força el patiment, la por, la desesperació i la indignació de la seva protagonista.

    Un llibre, com s’acostuma a dir, de lectura necessària, de fet a EUA el fan llegir als instituts. En un context com el que vivim en el que es denúncia una agressió sexual cada 8 hores, que tenen lloc casos com La Manada al nostre país o el #MeToo americà, fa que el seu sigui un missatge dolorosament actual. I més enllà de l’obra d’art amb la que el llenguatge artístic del còmic ens el presenti, és una eina tremendament útil pels nostres joves i, per descomptat, per tothom; perquè posa paraules a allò que no se sap explicar, perquè traça un camí tortuós per arribar a algun lloc més lluminós on hi ha esperança i, fins i tot, serveix per conscienciar i educar, per tal de que per fi, en algun moment, es pugui arribar a una solució.

    Més informació:

    Recomanat per Mònica Rodríguez. Bib. Jaume Perich i Escala. Premià de Dalt

    13/09/2023
  • Una Estrella de algodón negro

    Sente, Yves

    Barcelona : Norma Editorial, octubre de 2018

    El 1776, Betsy Ross va dissenyar la bandera original dels Estats Units com a estendard de la insurrecció de les colònies contra l’Imperi Britànic. Com a homenatge a la discriminació de les persones negres, la seva criada, Angela Brown, hi amaga una estrella negra. La bandera va desaparèixer durant els combats amb les tropes britàniques.

    El 1944, en el context de la Segona Guerra Mundial, un grup de soldats negres són enviats al front a recuperar la bandera. Tractats com a ciutadans de segona al seu país i com a soldats de segona a l’exèrcit, el fet que prenguin part en els combats suposa una fita cap a la igualtat.

    El que s’inicia com una història sobre la discriminació racial als Estats Units es converteix en una trepidant història d’aventures bèl·liques. Tanmateix, els autors no sacrifiquen la denúncia a l’altar de l’enteniment.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà

    24/07/2019
  • El Gourmet solitario

    Taniguchi, Jiro

    Bilbao : Astiberri, 2010

    El gourmet solitario s’ha consolidat, des del 1997, any de la seva publicació, com un clàssic del gènere manga. Il·lustrada per Jiro Taniguchi amb la col·laboració de Masayuki Kusumi, aquest obra s’emporta el lector a una passejada gustativa pels diferents barris i rodalies de Tokio de la mà del protagonista. Inokashira és un home solitari, descrit com el japonès típic, treballador i discret, que a causa de la seva feina visita clients arreu de la ciutat aturant-se a llocs diferents a dinar. Així, el menjar esdevé l’eix vertebrador de la història, alhora que representa l’excusa perfecta per presentar-nos un petit retrat de la societat i cultura japoneses.

    Una estètica elegant i un impecable gust pel detall són els grans atractius d’aquesta obra, ambdós de la mà de Jiro Taniguchi. El traç depurat del dibuixant aporta tal realisme a les il·lustracions que gaudirem, visualment parlant, tant com el protagonista de les delicioses elaboracions culinàries japoneses. 
     
    La lectura de El gourmet solitario deixa al lector amb un agradable regust gràcies a una pausada visió del dia a dia, potser rutinari però on sempre és possible compartir petits plaers com el menjar amb amics nous en un lloc insospitat. Aquesta obra ha estat comentada dins el cicle de Viatges gastronòmics del club de lectura i cuina Reduccions de la biblioteca Can Pedrals de Granollers.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Can Pedrals. Granollers.

    02/07/2019
  • El Hombre garabateado

    Lehman, Serge

    Bilbao : Astiberri, 2018

    Els vespres foscos, freds i plujosos de París són l'escenari per on van desfilant tenebrosos personatges davant la mirada de Betty Couvent. Betty cerca una explicació per la sobtada malaltia de la seva mare i la irrupció d'un misteriós personatge disfressat de corb a casa seva. Tanmateix, els tenebrosos narradors contribueixen més a generar confusió que no pas claredat a la història.

    Frederik Peeters és garantia d’un gran còmic. Aquest cop, de la mà dels guions de Serge Lehman, s’enfronten al gènere negre amb tocs de fantasia. És una història sorprenent, on tres generacions de dones van a la recerca de l’esclariment dels misteris del passat.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà.

    12/06/2019
  • Guy, retrato de un bebedor

    Schrauwen, Olivier

    [Logroño] : Fulgencio Pimentel, [2019]

    Guy és un ésser abjecte i menyspreable: borratxo per vocació, bocamoll i busca-raons per afició, assassí ocasional i a temps complet amoral. La pesta, una joia, un peça, una ruïna. Els atzars de la vida ho posaran després de la pista d'un tresor ia la cura d'un novell i innocent grumet al qual intentarà corrompre per tots els mitjans humanament possibles, embarcats tots dos en una aventura amb ressonàncies clàssiques però hechuras modernes.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/06/2019
  • Vengadores del mañana

    Bendis, Brian Michael

    Torroella de Montgrí (Girona) : Panini España S.A., [2018]

    Hay una nueva ley en la galaxia. Nadie toca a la Tierra. ¡Nadie! Pero ¿por qué se ha convertido nuestro planeta en el más importante de todos? ¡Los Guardianes de la Galaxia deben descubrirlo!

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/06/2019
  • El Caballero oscuro III :

    Miller, Frank

    Barcelona : ECC, abril 2019

    Han pasado tres años desde que Batman venció a Lex Luthor y salvó al mundo de la tiranía. Tres años desde la última vez que alguien avistó al guardián de Gotham City con vida. Wonder Woman, la reina de las amazonas... Hal Jordan, el Green Lantern... Superman, el Hombre de Acero... todos los aliados del Caballero Oscuro se han retirado de la primera línea del frente de la guerra contra la injusticia. Pero ahora una nueva guerra da comienzo.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    19/06/2019
  • Belleza

    Kerascoët

    Bilbao : Astiberri, 2018

    Belleza, la darrera obra de la parella de dibuixants francesos Marie Pommepuy i Sébastien Cosset, amb guió de Fabien Vehlmann, suposa un pas més en l’arriscada carrera d’aquests il·lustradors.

    Després de seduir-nos amb la història de fantasia fosca Preciosa Oscuridad, a Belleza s’introdueixen al món del conte tradicional, però amb plantejaments pensats per al públic adult. Com en els contes que llegíem de petits, trobem a “Hedionda”, una jove poc agraciada que es dedica a netejar peix, essent maltractada pel seu entorn per la seva condició de lletja i pudent. Un dia salva una fada i aquesta li concedeix un desig: tothom la percebrà com si fos la persona més bella del regne. A partir d’aquí, amb una narració àgil i uns dibuixos magistrals, que només fan servir el blanc, el negre i el daurat, veurem que ser bella no li porta tants beneficis com es podia pensar en un primer moment. Tothom, ja sigui per admiració o per enveja, acabarà creant-li problemes. En aquest còmic trobarem prínceps que lluiten per ella, traïcions i girs de guió difícils d’anticipar.

    Si teniu ganes de llegir un còmic que reinterpreta els contes tradicionals amb una òptica trencadora, Belleza és una bona (i original) opció.

    Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d’Igualada.

    04/06/2019
  • El Largo y tortuoso camino

    Pellejero, Rubén

    Bilbao : Astiberri, cop. 2017

    Un pare i un fill. El funeral d’un alcalde. Una caixa amb un diari, cintes de casset i unes claus. Un desig: que les seves cendres s’escampin a l’Illa de Wight.

    A Ulysse no li agrada la idea de carregar amb la urna en una furgoneta destralada per tota França. I menys amb tres col·legues grenyuts del seu pare passats de volta. Les coses no poden anar pitjor. Ulysse vol tornar a la seva rutina: un matrimoni a la deriva, un fill adolescent i una feina absorbent. Però a vegades allò que desitgem no és allò que ens convé.

    Així comença el viatge mortuori d’Ulysse i el grup de rock Los Tridentes. Un retorn als anys 70 en tota la seva plenitud: sexe, drogues i rock and roll. Un periple funerari amb banda sonora: Jethro TullJimi HendrixBob DylanThe Doors i The Who.

    45 capítols  i 45 cançons per recordar el mític concert de 1970 i descobrir la vida d’un pare absent.

    "De una pequeña imperfección, de un pequeño defecto del hombre, nace otra cosa más bella"

    Rock’n’roll baby!

     
     
     

    Més informació:

    Recomanat per Ivana Ares Seijo. Prestatge de còmic.

    18/06/2019
  • Emigrantes

    Tan, Shaun

    [Arcos de la Frontera] : Fiore, 2006

    Es pot narrar una història sense fer servir cap paraula? Aquesta obra de Shaun Tan és la prova de què sí. Amb la força i magnetisme de les seves imatges, l’autor aconsegueix transmetre i provocar tota  mena d’emocions i sentiments en el lector que quedarà atrapat des del  primer full fins a l’últim.

    L’autor d’aquest prodigi és Shaun Tan, un dibuixant d’origen australià, nascut el 1974 i que ja de ben petit destacava per les seves habilitats en el dibuix. Es va llicenciar en Belles Arts i de seguida va trobar en l’àlbum il·lustrat un mitjà a través del qual canalitzar tot el seu talent. Obres com 'El árbol rojo', 'La cosa perdida' o 'Emigrantes', ja són tot un referent en el món de la il·lustració i de la literatura. Es declara apassionat del gènere de la ciència-ficció, i algunes de les seves influències de la infància són autors com Roald Dahl, Ray Bradbury o l’univers de Star Wars. Els temes socials, polítics o històrics estan presents en els seus treballs.
    Defensor dels àlbums il·lustrats com una literatura que no és exclusiva dels infants, les seves obres s’adrecen a públic de totes les edats.

    'Emigrantes' (2006) és un dels seus llibres més emblemàtics. Es tracta d’un àlbum il·lustrat ple de poesia, sensibilitat i art, però també de nostàlgia, duresa i reflexió social. Com ja s’insinua al títol, l’autor ens explica la història d’un pare de família que ha d’emigrar a un altre país per poder guanyar-se la vida. Farcit de detalls i amb una minuciositat d’orfebre, Shaun Tan ens presenta un món oníric i fascinant que el lector anirà coneixent de la mà del personatge principal.

    Sense dubte un tresor per descobrir i en el que endinsar-se tot deixant-se captivar per la força i la màgia de la il·lustració de Shaun Tan.

    Més informació:

    Recomanat per Miriam Vaca. Bib. Pallejà

    21/05/2019
  • Nieve en los bolsillos :

    Kim

    Barcelona : Norma, 2018

    Aquesta és la història de l’autor durant l’any sabàtic que es va prendre abans del servei militar, durant el qual se’n va passar a Alemanya. El que s’inicia com una aventura de joventut es converteix en una experiència vital de convivència amb tota la immigració espanyola a l’Alemanya dels anys 60.

    L’alberg de residència dels immigrants es converteix en una espai de llibertat insòlit per als espanyols. Lluny geogràficament de  la dictadura, fora de l’abast dels mecanismes de control de l’ultraconsevadora societat espanyola. Kim fa un recull de relats que suposen un retrat de la societat opressiva i injusta, convertida en una màquina de generar dolor a una majoria a fi de preservar el poder i els privilegis de l’elit del règim.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà.

    30/04/2019
  • Niño prodigio :

    Kupperman, Michael

    Barcelona : Blackie Books, 2019

    Joel Kupperman, el pare de l’autor d’aquesta novel·la gràfica, va ser un nen prodigi de la ràdio i els primers anys de la televisió als Estats Units. Al programa Quiz Kids era capaç de respondre a qualsevol pregunta que li fessin i era el millor fent càlculs matemàtics. La seva popularitat el va portar a protagonitzar una pel·lícula (Chip Off the Old Block), i es va acabar convertint en una icona d’esperança per als americans durant la Segona Guerra Mundial. Amb el pas del temps va renunciar a parlar de la seva època de fama, un tema  que va esdevenir tabú en el seu entorn familiar.  

    La trama d’aquesta novel·la gràfica, la primera que edita Blackie Books, es construeix al voltant de la necessitat d’un fill de conèixer la història del seu pare amb les seves pròpies paraules, en un moment en que la memòria del progenitor comença a diluir-se.

    Michael Kupperman és capaç d’ensenyar-nos de manera magistral com els traumes d’infantesa i joventut poden arrossegar-se i passar de pares a fills, tot acompanyat d’un estil de dibuix senzill però efectiu.

    Daniel Rio Romo. Biblioteca Central d'Igualada.

    16/03/2022
  • Escampar la boira

    Cruchaudet, Chloé

    Barcelona : Joventut, 2018

    Escampar la boira a la recerca de nous horitzons, a la recerca del seu lloc al món és el propòsit dels protagonistes d’aquesta història. Darrere d’un còmic d’aventures, de colla, hi trobem una reflexió velada sobre l’amistat, l’empatia i la superació.

    En Juli s’acaba de traslladar a una nova ciutat, i passejant la seva gossa Julieta topa amb un grup de nens i nenes que estan a punt d’emprendre una singladura en un imponent rai. La descoberta de l’entorn, la comunió amb la natura i gaudir dels petits plaers són les claus d’aquesta història. Alhora, aquest viatge es converteix en el moment per superar les pors i les limitacions dels protagonistes, mentre descobreixen que els contratemps poden esdevenir noves oportunitats.

    Amb un dibuix afilat i caricaturesc que deixa entreveure el traç i la trama del llapis, un color lluminós, i una estructura de vinyetes obertes i dinàmiques, Cruchaudet presenta una proposta de còmic perfecta per a primers lectors. El format generós, el divertit joc en la coberta foradada a manera d’ull de bou, i el retallable adjunt per construir el rai, converteix aquest llibre en una deliciosa experiència visual i estètica.

     

    Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

    22/09/2023
  • Un Tipo duro

    Lemire, Jeff

    Bilbao : Astiberri, 2018

    En una petita població d'Ontario (Canadà) viu Derek Ouelette. Després de molts anys de dedicar-se professionalment al hockey gel, Derek intenta refer la seva vida a la població natal treballant de cuiner a la cafeteria local i dormint al magatzem de la pista de gel. La seva vida està lluny de ser fàcil, perseguit per un passat tenebrós sota l'influx d'una violenta figura paternal.

    De cop apareix Beth, la seva germana, que no veia des dels quinze anys. Junts intentaran curar les ferides i reconstruir-se.

    Amb aquest còmic Lemire ens fa observadors d'una transformació. Les coses no són aparentment tan fosques com el present, ni el passat en colors no és tan idíl·lic com sembla.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà.

    30/04/2019
  • Estamos todas bien

    Penyas, Ana

    Barcelona : Salamandra, cop. 2017

    Maruja i Herminia són dues àvies com tantes n’hi ha, però amb la sort de tenir de néta la dissenyadora i il·lustradora Ana Penyas (València, 1987) que els ha donat veu a través d’una novel·la gràfica tendra i dura a parts iguals.

    Estamos todas bien fa un retrat de les dones d’aquella generació que va viure el franquisme en la seva integritat a través de les històries personals de les àvies de l’autora, explicat sense gaire floritures i a través d’il·lustracions molt atractives combinades amb collage.

    En una conversa telefònica Herminia diu a Maruja “Bueno, nosotras ya hemos vivido lo nuestro. Ahora toca mirar cómo viven ellos”, cosa que sobta molt tenint en compte que els ha tocat viure a l’ombra. Maruja ha viscut atrapada en un matrimoni sense amor, i Herminia ha estat abocada a la família. 

    Amb Estamos todas bien Ana Penyas va guanyar el premi a Autora revelació a la 36 edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Si després de llegir-lo també us convertiu en anapenyistes a les biblioteques hi trobareu altres obres de l’autora com En transición i Mexique: el nom del vaixell.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Polinyà

    26/07/2023
  • La Balada del viento y los árboles

    Takemiya, Keiko

    Colombres, Principado de Asturias : Milky Way, 2018-

    Situada en una acadèmia privada per a nois a Arle (sud de França) a finals del s.XIX, La balada del viento y los árboles ens explica la complicada relació entre Serge Battour, fill d’un ric vescomte i una gitana, que es veu rebutjat pel color de la seva pell, i Gilbert Cocteau, un noi promiscu de caràcter molt conflictiu, i com conviuen en l’entorn escolar, atrapats pel seu passat.


    La Balada... és un còmic japonès (manga) que es va publicar entre els anys 1976 i 1984 a la revista “Shōjo Comic”. La seva autora va ser una pionera en la publicació d’històries romàntiques protagonitzades per dos nois, a banda de ser una virtuosa en l’estil de dibuix shōjo (còmic pensat en un primer moment per a noies joves). La virtut d’aquest còmic és que han passat més de 40 anys des que es va començar a editar, però el seu contingut continua sent tan vigent com el primer dia: el racisme, els abusos sexuals i de poder, l’assetjament... Tots aquests elements es barregen en una trama tant complexa com apassionant, que ens farà devorar els nou volums que conformen la narració.


    L’editorial asturiana Milky Way ha encertat de ple en recuperar aquesta història i editar-la en un format de luxe, amb algunes pàgines a color, que ens dona l’oportunitat de recuperar una història que al nostre país era inèdita.


    Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d’Igualada.

    12/03/2019
  • Golden kamuy

    Noda, Satoru

    Colombres : Milky Way, DL 2017-

    El manga Golden Kamuy és obra del jove mangaka Satoru Noda, amb la qual ja ha guanyat el premi Manga Taisho 2016. Es començà a publicar al Japó el 2014 per la revista juvenil Weekly Young Jump i ja compta amb 16 volums i una sèrie d’animació. L’obra s’ha traduït al francès, anglès i castellà i ja ha venut més de 5 milions de volums arreu.

    La història transcorre en el Japó de l’any 37 de l’era Meji, just després de la guerra Ruso-Japonesa. Saichi Sugimoto, “l’Immortal Sugimoto”, és un ex-combatent que guanyà la seva fama per la seva força i bravura en batalla. Aquest decideix anar a recerca de l’or per ajudar a l’esposa malalta del seu amic caigut en combat. En la seva recerca cap a les terres de Hokkaido es trobarà amb Asirpa, una noia ainu, que l’ajudarà a sobreviure en aquelles terres salvatges i a trobar el tresor amagat... seguint les pistes d’uns tatuatges. L’Exercit Imperial Japonès i un grup liderat per Hijikata Toshizō (supervivent del Shinsengumi) també han descobert la història de l’or... la febre de l’or ha començat! Qui aconseguirà l’or de Hokkaido?

    Satoru Noda és originari de Hokkaido i la història està lligada a la seva pròpia història familiar, on Saichi Sugimoto és el nom del seu besavi enviat a lluitar contra els russos a principis del segle XX.  A partir d’aquí , un treball enorme d’investigació ha fet possible ambientar una història en aquell període històric i endinsar-se en la cultura ainu: tradicions, caça, cuina, vestimenta, llengua... El poble ainu és un grup ètnic originari de Japó que tenien una vincle molt profund amb la naturalesa i els animals que l’habiten, però que ha quasi desaparegut en l’actualitat. Satoru ha comptat amb la supervisió del lingüista Hiroishi Nakagawa, de la universitat de Chiba, i al final de cada volum podeu trobar les referències bibliogràfiques consultades pel mangaka.

    Gaudiu d’aquesta obra històrica sense precedents, que mantindrà el vostre interès de principi a fi. Un dibuix exquisit i extremadament realista i uns personatges molt ben ideats i humanitzats. Un manga que us traslladarà al Japó de principis del segle XX i us endinsarà de ple en la quasi oblidada cultura ainu.

     

    Per a més informació:

    Recomanat per Núria Maymó. Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts.

     

    18/03/2019
  • La Blusa

    Vivès, Bastien

    Madrid : Diábolo, 2018

    Séverine és una jove, que divideix el seu temps entre els seus estudis universitaris, la seva parella i els amics d'aquest, aficionats als videojocs, i una nena de la qual fa de cangur per guanyar alguns diners. Una nit en què té cura de la petita Eva, aquesta li vomita a sobre, fent malbé la samarreta que porta posada, de manera que el pare de la nena li deixa una brusa de la seva dona perquè pugui canviar-se. Des del moment en què es posa la brusa, tot en la seva vida canviarà, de manera radical ...

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    28/02/2019
  • La Patrulla X original

    Piskor, Ed

    Torroella de Montgrí : Panini, cop. 2018

    Ed Piskor pren la història completa dels mutants de Marvel i la condensa en un còmic sorprenent: una intricada tasca d'amor que uneix centenars d'històries en una singular obra mestra.

    05/05/2022
  • La Edad de oro

    Pedrosa, Cyril

    Barcelona : Norma, 2018

    El rei ha mort. La seva filla Tilda es prepara per succeir-ho, decidida a portar a terme les reformes necessàries per calmar al seu poble, assetjat per la fam i per l'opressió dels senyors de la cort. Però un complot dirigit pel seu germà petit la condemna sobtadament a l'exili.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    28/02/2019
  • Cuerpos sonoros

    Maroh, Julie

    Madrid : Dibbuks, cop. 2018

    Com es fa una declaració d'amor? Com s'afronta? I a sobre... si ens sortim de la norma. Com es diuen les coses quan se senten amors no normatius? Com es fa una declaració que no entra dins l'esperable?

    Julie Maroh ens dóna algunes respostes en l'escenari de la ciutat quebequesa de Montreal. Ens presenta un mosaic d'històries d'amors i desamors. De diverses formes d'estimar. Amb aquest llibre vol fugir de les normes sobre l'amor. De seguir un sol model de parella i obre el ventall a d'altres formes d'estimar.

    Són amors que trenquen la norma i les fronteres d'allò preestablert. Ja res té uns límits definit, ni l'amor ni l'amistat... Com a conseqüència trenca la idea de l'amor com a quelcom sagrat, inamovible, intocable i impossible de ser redefinit. Lluny de les cançons d'amor i les pel·lícules romàntiques.

    Històries curtes, fàcils de llegir i més difícils de pair, que et deixen amb un somriure i conviden a la reflexió.  

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà

     

    13/09/2023
  • Paper girls

    Vaughan, Brian K.

    Barcelona : Planeta Cómic, cop. 2018-

    Paper Girls, amb guió de Brian K. Vaughan (que està triomfant amb l’epopeia galàctica Saga) i dibuix de Cliff Chiang (responsable de la reconeguda reinvenció de Wonder Woman a càrrec de Brian Azzarello), suposa un pas més enllà en el retorn als anys 80 que ens han portat sèries de televisió com Stranger Things.


    En aquesta història, de la qual de moment s’han recopilat tres volums, ens trobem a un grup de noies, repartidores de diaris, que el dia de Halloween acaben immerses en una aventura amb viatges en el temps, éssers d’altres planetes i, el més important, un viatge cap a la maduresa.


    Paper Girls és un còmic que impacta, en primer lloc, per l’estètica, amb els colors fluor que dominen la pàgina, un traç marcat que sembla transportat des dels anys 80. També destaca la relació entre les quatre joves protagonistes, que intenten superar els seus problemes, en forma de múltiples girs de guió, a través del suport mutu.


    Sens dubte Paper Girls agradarà a tots aquells que busquin un còmic d’aventures i modern, però amb el toc retro que últimament està tant de moda.


    Recomanat per Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d'Igualada.

    31/01/2019
  • La Pequeña forastera :

    Nagabe

    Barcelona : ECC, 2017-

    La Pequeña forastera de Nagabe és una rara avis entre els centenars de còmics manga (o còmics japonesos) que es publiquen cada any al nostre país. Amb una sensibilitat especial, l’autor ens porta a un món a cavall entre els contes infantils i la fantasia gòtica, per explicar-nos la complicada relació d’amistat entre una nena petita i un monstre.

    Imaginem-nos un món on els humans viuen tranquils, però que en sortir dels límits ens trobéssim a uns éssers terribles: uns monstres que, si els toquem, ens convertiríem en unes bèsties, igual que ells. En aquest context ens trobem a la nostra protagonista: una nena petita que viu en aquest món exterior, protegida per un monstre a qui ella anomena “doctor” i que no gosa tocar-la, per tal de no contagiar-li la malaltia.


    Amb la millor tradició dels contes publicats per fascicles, cada volum de la sèrie obre una porta per tal de conèixer millor aquests personatges i aquests móns, a mig camí entre el malson i la fantasia.


    Nagabe, l’autor de l’obra, va ser protagonista del darrer Saló del manga de Barcelona, i sens dubte, és una de les veus a seguir de la nova generació d’autors de còmics japonesos.

    Recomanat per Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d'Igualada

    15/01/2019
  • Sopa de udon :

    Yani, Hu

    [Rasquera] : Ponent Món, 2018

    Vint anys després que el seu amic de la infància es mudés a l'altra punta del món, un gust desperta els vells records d'una jove modista. Un regal fet a mà i una petita mentida provoquen un disgust enorme. Malgrat els anys, una dona s'aferra al record del seu primer amor i un raspall de dents. El talent per teixir d'una mare és menyspreat fins que gairebé és massa tard. Una samarreta de futbol és un pobre substitut de l'ídol que la portava posada.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    04/03/2019
  • The End of the fucking world

    Forsman, Charles

    Barcelona : Sapristi, 2018

    James és un sociòpata nihilista i perillós, però Alyssa s'ha enamorat d'ell i, quan poden, emprenen la seva fugida particular deixant diverses morts al seu pas. Les seves fantasies violentes i l'amor que es professen es fonen en un viatge d'angoixa i por, un dramàtic road trip que remet a pel·lícules com Badlands, Cor salvatge o Amor a boca de canó. D'una inusitada tensió narrativa, el còmic de Forsman juga amb una estètica delicada que xoca amb l'extrema violència d'alguns passatges, el punt de vista de la narració i el diàleg reduït a la mínima expressió, factors que converteixen aquesta història en un exemple magistral de l'economia de mitjans. Quantes vegades la bondat i la maldat física i psicològica de dos adolescents fastiguejats s'han retratat millor que aquí?

    * Novetat de la Xarxa de Biblioetques Municipals

    04/12/2018
  • Unreal city

    Bryant, D. J.

    Barcelona : La Cúpula, 2018

    Hipnòtiques intrigues que serpentegen i es devoren a si mateixes. Històries vingudes del més profund de la nostra psique per alertar-nos sobre els perills de la realitat. Ecos de llocs somiats i veus febrils que semblen provenir del nostre interior. Mira al teu voltant: Tot és el que sembla. 

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    04/12/2018
  • ¡Universo!

    Monteys, Albert

    Bilbao : Astiberri, 2018

    Astiberri publica en paper el primer volum d’¡Universo! desprès de l’èxit de la sèrie a la plataforma digital Panel Syndicate, que li ha valgut una nominació als premis Eisner del còmic 2017 a la categoria de Millor còmic digital.

    Es tracta d’una recopilació d’històries a tot color on el català Albert Monteys, autor bregat en el camp de l’humor polític i social a El Jueves (setmanari del qual fins i tot en va ser el director), dona tota la brida a la seva gran passió per la ciència-ficció. 

    Els resultats mostren un autor amb molt a dir en aquest gènere: històries que desborden imaginació tant a nivell visual com pel que fa arguments i trames, reflexions interessants sobre la condició humana, i un avís sobre els perills de l’abús tecnològic. 

    A més, ¡Universo! està assaonat amb grans dosis d’humor i ironia propis de l’escola “juevesiana”. Trobarem, doncs,  personatges de carn, óssos (i membranes) que ens conduiran en un viatge d’aventures pel cosmos més desequilibrat i surrealista.

    Més informació:

    Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona.

    21/11/2018
  • El Síndrome de Stendhal

    Herrou, Aurélie

    Barcelona : Norma, 2018

    Frédéric de la Silla s'incorpora a la seva nova feina a la Fundació Pompidou, el conegut museu d'art contemporani de París. La seva tasca consisteix en vetlla d'una sala. Així que durant tota la jornada de treball no pot treure l'ull de sobre al contingut de la sala. El seu dia a dia laboral és una aventura per vèncer el tedi.

    Per altra banda, Frédéric està organitzant la boda amb una jove Solange Arpel de família benestant. L'interès de Solange pel seu promès es redueix a la seva herència i l'atracció pel títol de Duc. Tanmateix, els seus pares només li van deixar deutes com a herència.

    L'art, la dansa i tot allò que és bell esdevindran per a Fédéric el camí per abstreure's de l'amarga vida quotidiana. I aquest món imaginari, potencialment alliberador, és una via d'explosió creativa dels autors del còmic. El síndrome de Stendhal es converteix a partir d'una deliciosa història i un protagonista entranyable i tendre com un ós de peluix en un gran exemple de l'art dins el còmic i de la seva potencialitat expressiva.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà. 

    22/11/2018
  • Maus :

    Spiegelman, Art

    [Barcelona] : Trilita, cop. 2015

    Novel·la gràfica que em va commoure profundament. És un relat autobiogràfic, cru, directe i sense ornaments.

    El seu autor, Art Spiegelman, ens condueix, a través de dues línies temporals, per les seves pròpies vivències i les del seu pare.
    A la primera línia temporal narra la tempestuosa relació que manté amb el seu pare, Vladek, immigrant jueu als EUA, i l'entrevista. En la segona, plasma els records del mateix en Polònia pre-nazi, durant l'auge del nazisme i la seva experiència com a presoner a Auschwitz i Dachau durant l'Holocaust. Els personatges se'ns presenten amb els trets de diferents animals, segons la seva condició i procedència, destacant la representació del poble jueu com ratolins i als nazis com gats.
    L'obra va ser editada per fascicles a la revista Raw (Cru) des de 1980 fins a 1991. Entre altres premis, el 1992 rep el premi Pulitzer, primera i única vegada que ha estat atorgat a una novel·la gràfica. 

    És, en definitiva, una història de supervivència, que analitza les misèries humanes, sense frivolitats, durant una de les etapes més negres de la història de la humanitat.
     

    Més informació:

    Recomanat per Jordi Chávez. Bib. Font de la Mina. Sant Adrià del Besòs

    08/04/2019
  • Picasso en la Guerra Civil

    Torres Pérez, Daniel

    Barcelona : Norma, 2018

    França, 1953. Picasso, amb 72 anys d'edat i establert a la Costa Blava, és des de fa temps l'artista més reconegut del segle XX, un geni sempre actiu que crea de forma compulsiva. Però, turmentat per la situació d'una Espanya dominada per la dictadura franquista, i recordant que mai va poder combatre en la Guerra Civil, té la següent idea: I si a través de la historieta poguéssim sotmetre a la tenaç realitat i transformar-la en el que hauria d'haver estat?

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    24/10/2018
  • The Black Holes

    González, Borja

    Barcelona : Reservoir Books, 2018

    Glòria, Laura i Cristina volen muntar una banda de punk rock anomenada The Black Holes. Tenen tot el que es necessita: actitud, presència, instint ... i una debilíssima formació musical.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    24/10/2018
  • The Private eye

    Vaughan, Brian K.

    Barcelona : Gigamesh, 2018

    Abans que Edward Snowden saltés a la fama, abans que Cambridge Analytica explotés les dades que tan alegrement vam pujar a les xarxes, abans que la nostra intimitat estigués el núvol, ja ens va avisar ... The private eye. The private eye es desenvolupa en un futur inexorable en el qual, després de rebentar el núvol, les dades de tot el món han quedat exposades i la gent acaba protegint la seva intimitat sota una identitat secreta. És una història de ciència ficció noir sobre un detectiu sense llicència, involucrat en una trama de insospitades conseqüències socials, i que alerta sobre la renúncia a la privacitat amb alarmant precisió.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    24/10/2018
  • Fun home :

    Bechdel, Alison

    Barcelona : La Magrana, 2008

    Una de les obres més importants d’Alison Bechdel, el seu retrat familiar Fun Home, torna a estar d’actualitat , ja que aquests dies se n’ha estrenat l’adaptació en format musical, a l’Onyric / Teatre Condal de Barcelona.

    En aquesta autobiografia la protagonista s’endinsa en la relació dels seus pares amb els seus tres fills, en un ambient peculiar: una casa funerària. La Fun Home (anomenada així per la paraula “funeral” o “diversió” en anglès) recull a aquesta família que amaga un secret: la presumpta homosexualitat del patriarca que es revela quan la filla descobreix la seva pròpia orientació sexual. A partir d’aleshores la filla comença a descobrir fets de la seva infantesa, de la vida dels seus progenitors i de la mort del seu pare que la marcaran de per vida i no li permetran conviure amb la seva pròpia homosexualitat com li agradaria.

    Fun Home és un còmic que conté referències a desenes d’obres literàries clàssiques, on tots els personatges estan magistralment construïts, ja que en el fons l’autor ens parla d’allò que més coneix: la seva pròpia vida.

    Altres obres destacades de l’autora:

    Recomanat per Daniel Rio Romo. Biblioteca Central d'Igualada.

    04/03/2019
  • ¡Salud!

    Nadar

    Bilbao : Astiberri, 2018

    Espanya, 1975. Franco agonitza, però el seu règim encara és ferotge. Arribat des de França, Antoine obre un reeixit restaurant al centre de la Corunya, on descobrirà la violència policial i els intricats tentacles de la dictadura, capaços de posar en risc la seva vida. El còctel de diners i alcohol acaba per fer-lo entrar en una espiral de complicada solució ...

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/09/2018
  • La Tierra de los hijos

    Gipi

    Barcelona : Salamandra, 2018

    Sobre les causes i els motius que van conduir a la fi haurien pogut escriure capítols sencers en els llibres d'història. Però després de la fi ja no es van escriure més llibres.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/09/2018
Mostrando el intervalo 201-250 de 584 resultados