Clubs de lectura

Llegim Plegats

Programa de foment de la lectura de Biblio.laroca amb els residents de la Fundació Vallderiolf amb diversitat funcional 

Biblio.laroca va engegar El 2016 un nou programa de foment de lectura per a persones amb diversitat funcional dirigit  als residents de la Fundació Vallès Oriental. És així com va sorgir l’activitat “Llegim Plegats” amb una periodicitat mensual, i portat a terme pel personal de la biblioteca.

Les finalitats són diverses: ampliar les col·laboracions amb  institucions del territori, completar les relacions que la biblioteca ja té amb les residències de disminuïts psíquics ubicades al municipi, col·laborar en la socialització i la visibilitat d’aquest col·lectiu dins la comunitat i portar a terme un projecte de biblioteca inclusiva.
 
És així com cada mes alguns dels residents de la FVO en visita i se’ls ofereix una sessió de dinamització lectora personalitzada i adaptada a les seves necessitats i preferències, es complementa amb préstec personalitzat de fons i amb activitats de dramatització de lectures cada trimestre.
 
En aquesta línia Biblio.laroca treballa també amb altres residències de malalts mentals del municipi.
 
El projecte va ser escollit l'any 2019 com a Bona Pràctica: Objectiu Desenvolupament Sostenible, pel Banc de Bones pràctiques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. 
 
  • Adultos