Clubs de lectura

Calidoscopi

El filòsof Xavier Antich inaugurarà el Calidoscopi, el nou club de lectura d’assaig de la Biblioteca de Navarcles.

Dilluns 10 de maig a les 7 de la tarda s’inaugura una nova proposta cultural al Bages.  El Calidoscopi omple un buit i serà un nou club de lectura d’assaig, la sessió inaugural del qual anirà a càrrec del professor Xavier Antich, doctor en filosofia i professor d'estètica a la Universitat de Girona, premi Joan Fuster d'Assaig 1992.

El Calidoscopi compta amb diversos col·laboradors com la Mercè Garcia, en Lluís Cerarols i en Xavier Valls, professors del grup de filosofia de la Catalunya Central i molts altres col·laboradors.

El cicle s’iniciarà llegint i comentant La voluntat de comprendre  del filòsof Xavier Antich, un títol prou expressiu del què vol ser el club d’assaig.  

Al Calidoscopi, es comentaran assaigs diversos sobre filosofia, sociologia, feminisme, actualitat... per omplir un buit, per intentar entendre, per debatre i transformar la societat on vivim a través dels inputs que ens generi  la lectura de textos inspiradors. Lectures que estimulin el sentit crític, sempre en un nivell divulgatiu i apte per a tothom amb interessos i curiositats. Des de la biblioteca de Navarcles volem que esdevingui un espai de reflexió i intercanvi d’idees, un estímul al pensament crític.  

Així doncs us convidem a participar de l’aventura, a partir d'assaigs molt diversos ens trobarem amb periodicitat bimensual per dir-hi la nostra i obrir la nostra mirada al món. L’iniciem dins el marc del Clam, el Festival Internacional de Cinema social de Catalunya 2021. 

Reserveu-vos les dates del cicle: 10 maig, 12 juliol, 13 setembre i 15 novembre. Sempre en dilluns i a les 7 de la tarda. Obert a tothom amb inscripció prèvia a la biblioteca per temes d’aforament. Més info a: b.navarcles.sv@diba.cat i 938276719(4)

Dilluns 12 de juliol a les 7 de la tarda:

Calidoscopi, club de lectura d’assaig. Comentarem el recull d’articles La voluntat de comprendre  del filòsof Xavier Antich. Guiat pel filòsof Xavier Valls.

Dilluns 13 de setembre a les 7 de la tarda:

Calidoscopi, club de lectura d’assaig. Comentarem Entendre el món amb onze pensadors contemporanis  Onze converses del periodista Carles Capdevila amb onze savis de la nostra època.  Guiat per la filòsofa Mercè Garcia

Dilluns 15 de novembre a les 7 de la tarda:

Calidoscopi, club de lectura d’assaig. Comentarem Camí del mar: vuit diàlegs amb la filosofia  dels filòsofs Lluís Cerarols i Manel Codina. Amb la participació dels autors.

Amb inscripció prèvia!

  • Adultos

Fecha de actualización: 24/09/2021

Promedio (0 Votos)