Clubs de lectura

Club de lectura de Novel·la Biblioteca Bellvitge - Hospitalet de Llobregat, L. Biblioteca Bellvitge
Club de lectura de Novel·la Biblioteca Bellvitge

Som un grup de persones que ens agrada llegir i intercanviar les nostres opinions, en definitiva gaudir del plaer de la lectura compartida.

Llegim tots un llibre que ens proposa i facilita la Biblioteca i un cop al mes ens trobem, amb un@ moderador@, per parlar de la novel·la. Comentem els que ens ha agradat, el que no, aprenem més coses sobre l'autor etc.

A la Biblioteca: ens reunim a la Sala Chill-out, un dimarts de cada mes, de 6 a 7:30 de la tarda.

 

Fer-se membre és gratuït, només cal tenir el carnet de biblioteques, omplir la butlleta d'inscripció i lliurar-la a la Biblioteca.

 

Moderador: Aina Rusca

 

Entre el cel i la terra de Gerard Quintana.  Dimarts, 28 de gener, a les 18 h

Barcelona, 1952. El Patxi Saura és un estudiant de Belles Arts instal·lat en una nau a prop de la Plaça Reial on porta noies que li fan de model, transformant la misèria que l'envolta en una cerca obsessiva per la bellesa. Però dues dones marcaran el seu destí per sempre.

 

Cartas de amor de un sexagenario voluptuoso de Miguel Delibes. Dimarts, 25 de febrer, a les 18 h

Un vell solter, castellà i periodista jubilat, estableix una correspondència progressivament amorosa amb una vídua andalusa a través d'una revista sentimental. Al llarg de quaranta-dues cartes ens proporcionarà un complet retrat de si mateix: la seva infància al poble, la seva carrera de periodista sota el franquisme, les seves idees sobre el progrés, l'amor o la televisió, les seves preferències gastronòmiques o els seus arrelats costums de tafaner impenitent.

 

El ferrocarril subterrani de Colson Whitehead. Dimarts, 31 de març, a les 18 h.

La Cora és una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d'una agressió brutal decideix emprendre una fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida. Però la seva escapada es veurà marcada per la persecució salvatge d'en Ridgeway, un caça-recompenses, que farà que la noia s'embarqui en un viatge frenètic a la recerca de la llibertat.

 

El cel no és per a tothom de Marta Rojals. Dimarts, 28 d'abril, a les 18 h.

El Pep Costa sap per experiència que les relacions entre germans són difícils. Les paraules no donen l'abast, es perden els matisos, els codis, l'entrellat dels anys; tant per tant, és preferible callar i tirar milles. Les bessones, les grans, sempre en discòrdia, fa anys que no es parlen, però una emergència de l'Eva temperamental provoca la visita de la flegmàtica Sara, amb la mediació si us plau per força del Pep... Som al setembre del 2007 i comença un compte enrere que pot canviar-ho tot.

 

Dits enganxosos de Rafael Vallbona. Dimarts, 26 de maig, a les 18 h.

Som a l’any 1993. Al costat d’una Barcelona post Olímpica i moderna s’hi amaguen també negocis clandestins, crim organitzat i l’arribada de bandes que pretenen apoderar-se d’un nou mercat emergent: la cocaïna. Mentrestant, un jove Pere Palau, que acaba d’aterrar, somia en guanyar-se un lloc com a redactor en un diari de renom de la ciutat. Un aparent incendi forestal, una notícia sense gaire importància, el durà a la petita localitat de Vilassís, on una parella jove apareix calcinada en un bosc reduït a brases i, pel que es veu, tot es tracta d’un homicidi. De mica en mica es van complicant les coses i la mala llet s’escampa arreu: per què els han matat? Què passava en aquell poble? Qui protegia qui?

 

El fil invisible de Gemma Lienas. Dimarts, 16 de juny, a les 18 h.

Els dubtes corsequen la Júlia: s’estima de debò el seu marit?, està disposada a ser mare?, enllestirà a temps el guió que està escrivint sobre el veritable paper de la científica Rosalind Franklin en el descobriment de la doble hèlix de l’ADN?. Per fugir de tantes incerteses, accepta la invitació de la seva família francesa i se’n va a passar el mes d’agost a l’illa de Batz, a la costa bretona. Allà, en el vell casalot familiar, a la vora del mar, l’esperen una besàvia imponent, un besoncle estranyament melancòlic i un oncle, llibreter d’antiquari, molt atractiu.

 

Pan de limón con semillas de amapola de Cristina Campos.Dimaerts, 27 d'octubre, a les 18 h.

L'Anna i la Marina són dues germanes que, allunyades des de la seva joventut, es retroben per vendre un molí i un forn de pa que han heretat d'una dona que no coneixen. És l'hivern del 2010, a Valldemossa (Mallorca), i les germanes han viscut vides totalment oposades: l'Anna gairebé no s'ha mogut de l'illa i continua casada amb un home a qui ja no estima; la Marina, en canvi, ha viatjat per tot el món i treballa per a una ONG. Mentre intenten desxifrar el misteri de l'herència, hauran de fer front als vells conflictes familiars i alhora recuperar els anys perduts.

 

La corredora de Carrie Snyder. Dimarts, 24 de novembre, a les 18 h.

Ningú sembla recordar avui la gesta d'Aganetha en 1928, la seva medalla d'or per al Canadà en els primers Jocs Olímpics en els quals les dones van poder participar en proves de llarga distància, fins que arriben a visitar-la a l'asil dos joves estranys que desitgen saber més sobre la seva carrera esportiva. «Aggie» torna així a la granja on va ser criada i reviu la seva infància, la seva història d'amor i la seva lluita per convertir-se en una dona independent a la seva arribada a la gran ciutat. Per la seva memòria passen la devastadora Primera Guerra Mundial, la grip espanyola, els optimistes anys vint i la dècada terrible dels trenta.

 

La vida invisible de Euridice Gusmao de Martha Batalha. Dimarts, 15 de desembre a les 18 h.

Eurídice i Guida són dues germanes brasileres que, en els anys cinquanta, prenen camins molt diferents. Mentre Guida s'escapa de casa per a viure el seu amor amb un prestigiós doctor que acabarà abandonant-la i deixant-la sola a càrrec d'una criatura, Eurídice, en canvi, es comporta de manera exemplar i segueix el que s'espera d'ella: la seva millor perspectiva de vida és ser una bona esposa, mestressa de casa i mare. Però en realitat cap de les dues és feliç amb la seva elecció, i haurà de passar molt de temps fins que s'adonin que la felicitat que anhelen està amagada en els llocs més inesperats.

 

 

 

  • Adultos

Fecha de actualización: 09/12/2019

Promedio (0 Votos)