Complicar-se la vida

Quan la nostra vida no ens agrada

Que aixequi la mà qui tingui una vida plena: una feina excel·lent, un sou alt, la parella dels seus somnis, una família estupenda.... d’acord, només un? Dispensi senyor Gates, no l’havia reconegut, continuï relaxant-se al seu jacuzzi, aquest contingut no l’interessarà... Ningú més?

Per als que no heu aixecat la mà perquè us falla alguna de les coses anteriors (o més d’una) tenim dues notícies dolentes i una bona. Comencem per les dolentes: a) cap secret, alquimista, monjo sense ferrari, o cavaller d’armadura rovellada us podrà ajudar i, b) les pel·lícules tampoc.

La notícia bona és que hi ha un consol universal, infal·lible, general, i a l’abast de tothom: la frase sempre podríem estar pitjor. I és que no hi ha res com comparar la nostra vida miserable amb una de més miserable per sentir-se immediatament millor. Aquí si que el cinema ens pot ajudar, i molt, així que us presentem una guia amb pel·lícules d’autèntics desgraciats, amors fallits, desastres empresarials i famílies disfuncionals per a que el dia se us animi.

Superpringats

En aquestes pel·lícules els protagonistes comencen més o menys bé, però la cosa es torça i acaba en debacle. Podríem dir que bona part de la culpa es seva perquè en molts casos s’ho busquen, tot i que no desestimem el pes de l’atzar, sempre voluble.

 

 

 

 

UIltrapringats

Mateix cas que l’anterior, però augmentat amb resultat de mort, paràlisi, malaltia greu...

 

 

 

 

 

 

  En las bibliotecas encontrarás:

Maleïda crisi

El capitalisme regulat és l’únic sistema econòmic que pot créixer indefinidament en el temps procurant benestar. Sabent això, i mira que és fàcil, la qüestió era pifiar-la de valent. Com a bonus, algun que altre desastre empresarial, que sense crisi també n’hi ha hagut.

 

 

 

 

Una mica de pasta no basta

Normalment quan falten diners falla tota la resta, però a vegades es qüestió de només una miqueta més... clar que aconseguir aquesta miqueta més també porta al desastre, si no es controla bé el mitjà...

 

 

 

 

 

 

Del dia ja no queda res

Estimeu a qui no us estima i no feu ni cas a qui us podria estimar? L’amor no correspost és una gran decepció, però encara n’hi ha un de pitjor: l’amor impossible. En aquestes pel·lícules la cosa acaba fatal, així que les vostres preocupacions us semblaran poca cosa, en comparació.

 

 

 

 

 

 

Els amics es trien...

Si penseu que la vostra sogra és Voldemort reencarnat només heu de fer un cop d’ull a les famílies disfuncionals que us presentem aquí. Al proper dinar familiar petonejareu els cunyats i cunyades com si realment els haguéssiu trobat a faltar!

 

 

 

 

Epíleg

No us volem amargar més... no direm allò del Groucho Marx, de que la felicitat es compon de petites coses: una petita fortuna, una petita mansió, un petit iot... De fet, hi ha moltes altres petites coses que poden canviar radicalment i en un minut la visió més desastrosa de la vida, que, al cap i a la fi, ni és bona ni dolenta. La vida és... la vida

 

 

 

 

Fecha de creación: 01/08/2017 Última actualización: 09/08/2017