BiblioLab Ciència Ciutat Saludable II

Biblioteques participants 

  • Biblioteca Marc de Cardona (Cardona)
  • Biblioteca Joan Triadú (Vic)
  • Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (Sant Boi de Llobregat)
  • Biblioteca Josep Janés (L'Hospitalet de Llobregat)
  • Biblioteca Can Peixauet (Santa Coloma de Gramenet)
  • Biblioteca Vilapicinia i la Torre Llobeta (Barcelona)

Col·laboradors:  

Documentació

Període d'execució

  • gener 2019 - gener 2021

Descripció

Segona edició del projecte pilot d’innovació social BiblioLab Ciència Ciutat Saludable, desenvolupat per IS Global, que vol donar respostes a partir de la ciència ciutadana i la co-creació a les inquietuds dels ciutadans vers el medi ambient i la qualitat de l’aire i, a l’hora, fomentar el coneixement sobre la salut urbana. 

En aquesta segona edició s'ha ampliat la col·laboració al Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) del Departament d'Interculturalitat i Cohesió Social de l'Obra Social "la Caixa" i el Consorci de Biblioteques de Barcelona per donar-li una dimensió més comunitària. El projecte es realitzarà a sis biblioteques ubicades en territoris on treballa el Projecte ICI aprofitant que ja està en marxa un procés comunitari que ajuda a la creació de la convivència intercultural, en territoris d’elevada diversitat.

L'objectiu és ampliar al màxim l’impacte amb la ciutadania, fomentar la biblioteca com a espai de generació de coneixement científic amb projectes de ciència ciutadana per contribuir a crear una societat més oberta, més participativa i més inclusiva. 

A cada biblioteca es formarà una comunitat de treball constituïda per la biblioteca, l'entitat social referent del Projecte ICI, tècnics municipals i ciutadans que plantejarà un repte ambiental comunitari. S'organitzarà un cicle de tallers de ciència ciutadana que permetran mesurar i obtenir dades en relació al repte plantejat. Posteriorment, mitjançant un taller de co-creació artística es treballarà una possible solució al repte plantejat per transformar la ciutat en un entorn més saludable.