Apiteca

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ha creat el projecte Apiteca: el brunzit de la comunitat. Un projecte dissenyat i desenvolupat per la comunitat en el qual a través del fil conductor de l'apicultura i el coneixement i cura d'uns ruscs d'abelles, instal·lats al pati intern de la biblioteca, es pot ajudar de forma innovadora a construir un nou model de ciutat tenint com a elements clau la biodiversitat i el medi ambient.

La iniciativa sorgeix del projecte europeu The Europe Challenge, una proposta que té l’objectiu de descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual. Construir i viure en un medi més saludable i sostenible és un dels grans reptes de les societats actuals.

En el cas de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, es treballa en com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida. La idea final és promoure la salut de les persones, el seu benestar emocional i la millora de la qualitat vida, així com formar part de la construcció d’una ciutat verda i saludable.

Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (Sant Boi de Llobregat)

Mel·lis serveis apícoles

Fecha de creación 25-01-2023 Última actualización 25-01-2023