Escapada a La Rioja

Definida per molts com “terra de vi i de camí”, la petita comunitat de La Rioja basa la seva economia en el cultiu del raïm i en la producció i comercialització de vins de primeríssima qualitat, els de la Denominació d’Orígen Qualificada “Rioja”. Els seus reconeguts cellers i enoteques ofereixen  cada vegada més  productes i serveis als visitants:  cates de vins, maridatges i rutes per les vinyes a peu o en bicicleta.

D’altra banda, noves i innovadores propostes com la vinoteràpia  -­tractaments terapèutics i de bellesa basats en el vi- , estan  aportant valor afegit  al sector de la hosteleria.

La Visita  del Museu Vivanco de la Cultura del vino a Briones, considerat un dels millors museus del vi del món,   pot ser un bon punt de partida per conèixer la història del vi i del seu cultiu al món i a la regió.

 I les guies que trobaràs a les biblioteques segur que et seran  de molta utilitat!

    

  In libraries you will find:

Vinos y bodegas de Rioja : denominación de orígen calificada / [Luis Tolosa Planet, Mikel Larreina Díaz]
La Rioja : bodegas y vinos : itinerarios turísticos / [texto y fotografías: Enric Balasch Blanch, Yolanda Ruiz Arranz]
 
Rutas del vino: La Rioja, Álava, Navarra / [Jesús García Marín, Manuel Pérez Buide, Manuel Monreal Iglesia]
 
 
Rioja y la buena vida / Isabel Aizpún

  Selection of websites:

  Go to the shelf:

La comunitat de La Rioja és coneguda arreu del món per la qualitat dels seus vins, però molt més enllà del cellers i l’enoturisme, la zona ofereix  una variada oferta cultural i artística.  Les  noves icones de l’arquitectura contemporània s’afegeixen  a rutes clàssiques com les que recorren monestirs i castells . El motiu és que alguns dels arquitectes més prestigiosos del món com Frank Ghery, Santiago Calatrava o Zaha Hadid han posat la seva firma als renovats cellers de la zona que s’han convertit en admirats espais  de visita obligada.

L’oferta gastronòmica basada en la qualitat dels seus productes vegetals i de caça es complementa amb una altra preuada activitat: el ritual d’anar “de pinchos”, això si, sempre acompanyats  d’un bon vi.

  In libraries you will find:

La Rioja / [Manuel Pérez Buide, Jesús García Marín, Paloma Ledrado Villafuertes]
La Rioja / [autores: Alfredo J. Ramos, Arancha Hernández Colorado e Iñaki Gómez]
 
La Rioja : mapa de carreteras 1:400.000 / texto: Alfredo J. Ramos, María Ramos
 
La Rioja / Antonio de Benito
 
 

  Selection of websites:

  Go to the shelf:

La Rioja ofereix moltes i variades  rutes de senderisme per recórrer  parcs naturals,  senders de gran o petit recorregut i recuperades  Vies verdes  com les d’Oja, Cidacos i Préjano, unes vies  que es poden fer també amb  bicicleta i que permeten assaborir amb calma els acolorits  paisatges de la regió.

La Rioja és també terra de pas dels  peregrins que segueixen El Camino de Santiago (GR-65) que des de Navarra  s’endinsa a Logroño, allà  on  la ruta jacobea francesa  conflueix amb el Camí de l’Ebre que connecta Tarragona amb Astorga. Els peregrins creuen poblacions històriques  com  Navarrete, Nájera, Azofra, visiten Santo Domingo de la Calzada i sovint es desvien a visitar també els monestirs de Yuso i de San Millán de la Cogolla, on diuen va néixer la llengua  castellana.

  Search the catalog:

  Selection of websites:

  Go to the shelf:

Creation date 12-09-2017 Last updated 19-09-2017