Salut

No puc esperar!

NO PUC ESPERAR! és un projecte pensat per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós.

Els destinataris d'aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure.

Un dels problemes que més angoixa aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això  pot suposar una minva de la seva qualitat de vida.


L'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) emet les targetes NO PUC ESPERAR! perquè aquests pacients les utilitzin, però són els metges de les Unitats MII i Serveis de l'Aparell Digestiu col·laboradors qui les lliuraran als seus pacients quan ho considerin necessari. No cal ser soci d'ACCU Catalunya per a rebre-la. Les targetes són gratuïtes i no són nominals, però estan numerades per a seguir un control de lliurament.

Des d'ACCU Catalunya, s'arriba a acords de col.laboració amb establiments i equipaments perquè autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta i el més ràpidament possible  als portadors de les targetes NO PUC ESPERAR!. 


NO PUC ESPERAR! compta amb un web i una aplicació per a mòbils del projecte.

El web www.nopucesperar.cat recull tota la informació del projecte i la ubicació dels centres hospitalaris, ajuntaments, equipaments, restaurants, bars, comerços i altres establiments adherits a la campanya. L'aplicació per a dispositius mòbils localitza els lavabos adherits més propers i l'itinerari per arribar.

Aquest és un projecte en el qual tothom pot col·laborar.
Voleu sumar-vos a NO PUC ESPERAR! i adherir el vostre establiment o equipament al projecte? Feu clic aquí i ompliu el formulari.

Perquè volem millorar la qualitat de vida dels pacients i entre tots ho farem possible. Moltes gràcies!

NO PUC ESPERAR! és una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Societat Catalana de Digestologia, GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa), l'Institut Català de la Salut, Foment del Treball Nacional i el Gremi de Restauració de Barcelona.

 

  Search the catalog:

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 18-05-2017 Last updated 13-06-2022