E. M. Forster

Autor anglès, Edward Morgan Forster va néixer al si d'una família acomodada que li va permetre estudiar a l'exclusiu King's College de Cambridge, on va freqüentar cercles intel·lectuals que més tard es convertirien en el Grup de Bloomsbury.

Després d'acabar els estudis es va dedicar a recórrer gran part d'Europa i el nord d'Àfrica, i va ser voluntari a la Creu Roja durant la I Guerra Mundial. Després de la contesa, Forster va passar diversos anys a l'Índia, treballant per al Maharajah de Dewas com a secretari personal, experiència que li va servir per completar una de les seves obres més conegudes, Viatge a l'Índia, per la qual va rebre el premi James Tait Black Memorial.

Un autèntic imprescindible de la literatura anglesa del s. XX, i de tots els temps, semblant a l’Evelyn Waugh amb Retorn a Brideshead. Contra les convencions, les diferències de classe (una paret ben fàcil de saltar-se-la, segons ell), i la repressió sexual (tot i no deixar publicar Maurice fins que fou mort).

A favor de la literatura i l’art, somniador (sense ser-ne esclau, que diria Kipling). Volent ser sempre piadós i complaent amb els defectes humans, també amb els que “no es poden comportar com se suposa que ho han de fer” a la vida. Cercant allò “bo, vell i veritable” en contrast amb el “correcte, bonic i adequat”, i el terme mig que es troba anant d’un costat a l’altre.

Homosexual en una Anglaterra victoriana que no li ho permetia, persona que vivia de renda (i gràcies a això va poder fer la seva gran obra), molt cagadubtes, contradictori, idealista, prolífic fins que va sofrir una crisi literària de la qual no se’n va sortir, coincidint amb el final de l’època victoriana. Convertit en crític brillant a Aspectes de la novel·la quan parla dels personatges rodons, els que “evolucionen psicològicament”, els “que sorprenen i convencen”. Com els seus llibres.

  In libraries you will find:

Donde los ángeles no se aventuran

Donde los ángeles no se aventuran / E.M. Forster

E. M. Forster va viure durant diversos anys recorrent l'Europa de principis de segle XX, recopilant aventures i anècdotes que, sens dubte, li van servir a l'hora de crear una de les seves primeres novel·les. Un relat d'anglesos a l'estranger, formant una comunitat tancada que contempla amb sorpresa com un dels seus membres comença a viure obertament amb un guapo i jove italià. De quan un pare que és un irresponsable a la vida estima el seu fill com ningú més.

Veure disponibilitat a l'Aladí

Una Habitació amb bona vista

Una Habitació amb bona vista / E.M. Forster

El benestar, i no solament l’estar, que volem tots a la vida. En relació als sentiments sobretot. Una protagonista que es diu Lucy, i que té la poca lucidesa de voler “ignorar l’amor, transmutar-lo, atordir-lo”.

Veure disponibilitat a l'AladíVeure disponibilitat a Biblio Digital

Howards End

Howards End / E.M. Forster

La fi de la infantesa, la innocència, simbolitzada per la paraula End del títol, un títol que no és mai gratuït en Forster (Només connecta..., diu en una cita al principi). Uns protagonistes que són arquetips de l’amor que creix amb el temps, tant com del que mor amb el temps. També bellesa contra progrés.

Veure disponibilitat a l'Aladí

Maurice

Maurice/ E.M. Forster

Un Maurice homosexual que seria com Forster en tot menys en la bellesa física. Una novel·la amb el contrast entre un gran amor platònic primer i l’enamorament homosexual amb final feliç després, amb algú de classe baixa.

Veure disponibilitat a l'AladíVeure disponibilitat a Biblio Digital

Tràiler:

 
Viatge a l'Índia

Viatge a l'Índia/ E.M. Forster

El contrast irreconciliable entre la fredor britànica i l’autenticitat dels de color fosc. També el tractament de nou de l’autoengany, com a Una habitació amb bona vista, així com un domini brillantíssim del que poden arribar a provocar els prejudicis racials.

Veure disponibilitat a l'AladíVeure disponibilitat a Biblio Digital

  Search the catalog:

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 23-05-2024 Last updated 24-05-2024