50 anys del tema Satisfaction 

El pas del temps es pot explicar amb rellotges, amb llibres d'història, amb la llargada dels cabells, les arrugues de la cara... i també amb cançons! Increïblement fa 50 anys que es va publicar (I can't get no) Satisfaction, la mítica cançó dels Rolling Stones, una declaració d'insaciabilitat sense precedents per algú que s'estava menjant el món. No hi havia prou diners, ni prou concerts, ni prou amors, ni prou països, ni prou drogues per satisfer l'ambició d'aquest grup gegantí. Aquesta furia sonava així, no us perdeu el vídeo del mateix 1965:

 

 

Composada per Jagger y Keith Richards, la cançó es va enregistrar al llarg de maig del 65 i es va publicar el 6 de juny... Estem encara bufant les espelmes del seu mig segle! A partir d'aquí el viatge del seu riff de guitarra -un dels mes famosos de l'història- no s'ha aturat un segon. Les interpretacions de la seva lletra va anar modulant en funció de l'època, com totes les peces immortals: de l'inconformisme polític i social dels 70, al cinisme lluminós dels 80. L'esperit del temps, evolucionant amb els oïents. També l'interpretació de la cancó. Aquí els tenim a l'any 81. La cançó era jove, només tenia 16 anys: .


La popularitat de la peça és tal que trascendeix als seus creadors. Tothom pot fer una versió del tema, si és capaç d'aportar-hi un toc personal. El tema és, doncs, poròs i de tots i de ningú. Aquí van algunes de les millors versions d'aquesta peça:

- Devo, la més esbojarrada i nerd!     

- The Residents, aquesta meravella!      

- Cat Power, la delicadesa indòmita!  
- John Scofield, la llibertat jazzrockera instrumental!  

La satisfacció generada per aquesta cançó és llarguíssima després de 50 anys. Llarga vida! Alguns bibliotecaris d'aquí 50 anys celebraran el centenari afegint llenya al rock dels rollings. 

A les biblioteques trobaràs:


"12x5"


"Sticky fingers"


"Exile on Main St


"Some girls"


 

"Tattoo you


Més discos de Rolling Stones a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna a les efemèrides ►

Data d'actualització: 26/06/2015