Spokon manga?
Spokon manga?

Manga és la paraula que, en japonès, designa les historietes en general i, nosaltres la fem servir també pel tipus de dibuix utilitzat. Tot i que les arrels del manga s'enfonsen més de mil anys en la història del Japó, és des de començaments del segle XX que es pot parlar del manga en sentit modern.

Com que habitualment les series manga combinen diversos generes i sovint canvien d'un a un altre amb el temps, la classificació s'estableix segons l'edat i el sexe dels lectors. Amb tot, hi ha una sèrie de termes per designar alguns generes, com "nekketsu", on predomina l'acció (Bola de drac, Bleach...), o "spokon", que són els de temàtica esportiva.

Alguns porten títols ben explícits de l'esport que es tracta: "Karate shoukoushi", "Kuroko no basket", "Prince of tennis", "Mirai no fottball", "Badminton girl", "Bamboo blade", "F.C. Barcelona monogatari" o "King golf".

El fet però, és que hi ha molts més en forma més o menys proporcional a la popularitat dels esports al Japó. El beisbol és molt popular i per això hi ha sèries com "Touch", "Major", "Dokaben", "Rookies", "Ace of diamond", "Samurai giants"... De futbol potser la més coneguda és "Captain Tsubasa" (Oliver i Benji), però també hi ha "Meister", "Dois sol", "Whistle" o "Inazuma eleven". Hi ha de cotxes: "Capeta", "Initial D"; boxa: "RRR"; arts marcials: "Ultra red"; ciclisme "Over drive". Hi ha moltes de tennis: "Wild pitch", "Sorairo ageha" i de basquet: "Slam dunk", "Ahiru no sora".

Si us agrada l'esport i el manga segur que trobeu un a la vostra mida i si no, sempre podeu optar pels que com "Go! Temba cheerleaders" o "Cheer cheer" es dediquen a les animadores.

 

Ves al prestatge d'Esports ►

Ves al prestatge de còmic►

21/03/2018 14:50h