Guies de lectura

Club de lectura de dones escriptores

Club de lectura de dones escriptores

El 2024 la Biblioteca de Gironella ha estrenat un nou club, el club de lectura de dones escriptores, una trobada bimestral per comentar la lectura d'obres de ficció escrites per autores dones sota la conducció de Chantal Poch. En aquesta guia ampliarem la constel·lació lectora de cadascun dels llibres que treballem al club; esperem que us sigui d'utilitat tant a les seves membres com a tots aquells que vulgueu capbussar-vos en el món d'aquestes fascinants creadores. 

 

Guide created by:

Date created: 15/05/2024

Last updated: 16/05/2024

2. Clarice Lispector


El llibre comentat a la sessió del 28 de maig de 2024 és "A prop del cor salvatge", de Clarice Lispector.

Lispector neix a Ucraïna el 1920, però als dos mesos la seva família, d'ascendència jueva, arriba al Brasil fugint del desastre que assetja el país. Cursa estudis universitaris i comença a inventar històries de molt petita per entretenir la seva mare malalta, que els deixarà quan ella té tan sols nou anys. Des de la primera novel·la publicada als vint-i-dos anys guanya un important èxit de crítica i públic al seu país.

Sovint s'ha titllat l'escriptura de Lispector d'hermètica, qüestió que ella resol amb un "jo m'entenc perfectament". Val la pena apropar-se a les seves novel·les no tant amb ulls de lector, buscant una història, sinó amb ulls de nen, disposats a la poesia.

Descripción de la imagen
Back to top