Guies de lectura

Clara Segura

Clara Segura

Clara Segura va néixer a Sant Just Desvern el 6 de maig de 1974 i des de primerenca edat va mostrar interès per les arts escèniques. La seva passió per l'actuació la va portar a formar-se professionalment llicenciant-se en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona i obtenint el títol superior de música del Liceu.

En l'àmbit teatral, Clara Segura ha participat en una àmplia varietat d'obres, interpretant rols que van des del drama fins a la comèdia, demostrant la seva versatilitat i habilitat per a submergir-se en personatges diversos. Ha protagonitzat entre altres "Filumena Marturano", "La bona persona de Sezuan", "Les noies de Mossband Road", "Bodas de sangre", "La treva", "Conillet", "Una giornata particolare", "La rosa tatuada", "Antigona", "Electra", "El somni d'una nit d'estiu" i "Incendis". A més d'actriu, és productora i directora d'escena, havent dirigit en 2020 la comèdia "Cobertura" en la qual també és protagonista i "La trena" una adaptació de la novel·la de Laetitia Colombani.

En cinema, ha intervingut en diverses pel·lícules com "Mar adentro" "Uno para todos", "Durante la tormenta", "100 metros", "Una pistola a cada mà", "Els nens salvatges", "Les dues vides d'Andrés Rabadán", "L'enigma Verdaguer" i "Creatura", aquesta última per la qual ha rebut el seu tercer Premi Gaudí i la seva primera nominació als Premis Goya. En televisió destaquen els seus papers a les sèries "Mira lo que has hecho", de Movistar +, "Hanna", de Prime Vídeo, i les sèries de TV3 "Nit i dia", "Porca misèria" i anteriorment a "13 dies d'octubre", "Descalç sobre la terra vermella" i "Vinagre".

Ha estat reconeguda amb diversos premis: Premi Gaudí a la millor actriu secundària (2024) per "Creatura" dirigida per Elena Martín i Gimeno, Premi Teatre Barcelona a millor direcció (2023) per “La Trena”,  Premi Butaca a la millor actriu (2018) per "Les noies de Mossbank Road", d'Amelia Bullmore, dirigida per Sílvia Munt, Premi Nacional de Cultura del Consell Nacional de la Cultura i dels Arts (2016), Premi Butaca a la millor actriu (2016) per "Conillet", Premi Butaca a la millor actriu protagonista de teatre (2014) per "La rosa tatuada", Gaudí a la millor actriu secundària (2014) per "Tots volem el millor per a ella", Premi Butaca a la millor actriu protagonista de teatre (2013) per "Incendis", Premi Ciutat de Barcelona de Teatre (2013), Gaudí a la millor actriu secundària (2010) per "Les dues vides d'Andrés Rabadán", Premi Memorial Margarida Xirgu (2005) per "Ets aquí?" i Premi Butaca a la millor actriu de repartiment (2003) per "El somni d'una nit d'estiu".

Amb una destacada trajectòria en el món del teatre, cinema i televisió, al llarg de la seva carrera, Clara Segura ha deixat una empremta significativa en la indústria de l'entreteniment demostrant un talent excepcional i versatilitat en diversos gèneres artístics. Repassem alguns dels personatges més coneguts que ha interpretat.

Date created: 03/05/2024

Last updated: 07/05/2024

Guide sections

Personatges



Back to top