Guies de lectura

Detroit: setí i oli de motor

Detroit: setí i oli de motor

No corren bons temps per la Ciutat del Motor. La potent indústria de l'automòbil al voltant de la qual girava l'activitat econòmica es va enfonsar fa dècades. Barris sencers s'han abandonat per la manca de prestació de serveis bàsics com la llum o l'aigua, la població s'ha reduït a menys de la meitat en els darrers cinquanta anys, el govern municipal es va declarar en fallida el 2013 i la ciutat ha estat considerada pel seu alt índex de delinqüència com la més perillosa dels Estats Units durant quatre anys consecutius.

Tanmateix, Detroit va destacar per ser un dels feus més innovadors i valuosos de la cultura musical nord-americana en el passat i s'aferra amb orgull al seu extraordinari llegat musical per conservar la seva identitat. Parlem de la Motown, discogràfica creada per Berry Gordy l'any 1959, on van triomfar artistes de l'alçada d'Stevie Wonder, Marvin Gaye o Diana Ross i grups com The Temptations i els Four Tops, o del rock i el punk més contundent de grups com The Stooges o MC5 i el techno de DJs com Jeff Mills o altres que han creat escola.

Esperant que algun dia la sort torni a somriure a la Ciutat del Motor, reconeixem el seu mèrit amb la nostra guia i la llista d'Spotify corresponent, on trobareu una mica de tot. 

DETROIT MUSICAL

Guide created by:
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Date created: 17/06/2020

Last updated: 17/06/2020

Guide sections

Llibres


 Techno rebels :
Techno rebels :
Sicko, Dan,  
Barcelona : Alpha Decay, 2019
 Motown :
Motown :
White, Adam , Ales, Barney  
Barcelona : Blume, 2016
Back to top