Guies de lectura

Informàtica

Informàtica

Avui, immersos com som en una societat de la informació, el coneixement de la informàtica, en totes les seves variants, és imprescindible per a manegar-se a gairebé qualsevol àmbit social. Per això, l'aprenentatge per a assolir un bon ús de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació ja forma part de l'alfabetització bàsica de tots els ciutadans i esdevé una eina fonamental per a aspirar a una societat més igualitària.

Amb aquesta guia sobre la informàtica oferim a tots els usuaris, siguin professionals, siguin diletants, joves o grans, una sèrie de recursos web per a la formació, l'ampliació i l'actualització de les seves competències informàtiques.

Guide created by:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta

Date created: 13/05/2020

Last updated: 14/05/2020

D. Cursos d'informàtica professionals


Authorship: Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

Dins la seva oferta formativa, els centres de formació d'adults també ofereixen cursos oficials d'informàtica adreçats a professionals i aturats. Centre de Formació d'Adults Sant Roc.

Authorship: Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

Lloc web del Centre de Formació d'Adults Gran Sol

Authorship: Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

Lloc web del Centre de Formació d'Adults Lloreda-La Pau.

Authorship: Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

Lloc web del Centre de Formació d'Adults Morera-Pomar

Authorship: Servei d'Ocupació de Catalunya, Generalitat de Catalunya

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) té una xarxa d'oficines de treball de la Generalitat (OTG) repartides pel territori amb una oferta formativa per a persones aturades o en actiu.

Authorship: Generalitat de Catalunya

Són centres privats que imparteixen cursos d'informàtica de pagament. També imparteixen alguns cursos d'informàtica subvencionats per la Generalitat per a persones aturades.

Authorship: Servei d'Ocupació de Catalunya

Són centres dependents del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb formacions per a l'ocupació en varis àmbits. Podeu consultar els àmbits des de l'apartat Centres d'Innovació i Formació Ocupacional. El centre especialitzat en informàtica i comunicacions és el CIFO La Violeta, situat a la ciutat de Barcelona.

Authorship: Barcelona Activa

És un centre públic de capacitació tecnològica. Realitzen cursos de formació sobre informàtica, la majoria dels quals són gratuïts, tot i que n'hi ha algun de pagament.

Authorship: Ajuntament de Barcelona

A Barcelona hi han biblioteques que fan d'Antenes Cibernarium, uns espais per poder iniciar i avançar en els coneixements d'Internet i en les diverses eïnes tecnològiques.

Back to top