Guies de lectura

3, 2, 1 i acció

3, 2, 1 i acció

El cinema, considerat el 7è art, consisteix en la tècnica de gravar imatges en moviment. Des dels seus inicis fins a l'actualitat no ha parat d'evolucionar i transformar-se però mai ha deixat de sorprendre i d'atraure a tothom amb històries, emocions i sentiments que els directors reflecteixen en cadascuna de les seves pel·lícules.

T'oferim una selecció d'algunes de les millors obres dels directors més representatius del cinema mundial. Busca-les a les biblioteques i gaudeix amb elles!


  També et pot interessar:

Date created: 31/08/2011

Last updated: 22/01/2015

Grans directors europeus


 Cine español
Cine español
García de Dueñas, Jesús  
Barcelona [etc.] : Lunwerg, cop. 2008

Una visió completa i rigorosament il•lustrada del nostre setè art, presentada en ordre cronològic, amb els cartells més significatius, i en la qual s'aborden els grans temes del nostre cinema.

 Cine europeo
Cine europeo
Moldes, Diego  
Madrid : JC Clementine, DL 2008

Conté comentaris crítics de més de 300 films europeus sonors produïts entre 1930 y 2007. Es veuen representats més de 200 cineastes de distintes nacionalitats i de 32 països europeus.

 El Camino del cine europeo
El Camino del cine europeo
Berriatúa, Luciano  
Pamplona [etc.] : Gobierno de Navarra [etc.], 2004

Aquesta obra recull l'anàlisi de l'obra de set autors cinematogràfics fonamentals: Murnau, Dreyer, Buñuel, Rossellini, Godard, Bergman i Lars Von Trier.

 El Cine italiano según Scorsese
El Cine italiano según Scorsese
Scorsese, Martin  
Valladolid : Divisa, DL 2009

Introducció al món de la cinematografia italiana, un tribut a algunes de les seves grans pel•lícules, directors i estrelles a més d'una introspecció del propi autor.

 Español de cine
Español de cine
Salvador, Antxon  
Barcelona : Blume, 2009

Més de 250 pel•lícules imprescindibles d'Espanya i Hispanoamèrica des de l'inici del sonor fins avui, rodades en espanyol. Una selecció de les més destacades pel•lícules de la nostra cultura, rescatant les joies oblidades sense prescindir de les cintes més comercials i conegudes.

 Euro noir
Euro noir
Madrid : T & B, 2006

Segueix el rastre del cinema i la novel•la negres fins a Europa, mostrant com un gènere clàssic nord-americà ha estat adoptat pel Vell Continent, sense perdre la seva essència, però adquirint alhora característiques singulars, netament europees i nacionals.

 Habíamos amado tanto a Cinecittà
Habíamos amado tanto a Cinecittà
Tirri, Néstor  
Buenos Aires : Paidós, 2006

Un espai on es va plasmar la imaginació i el treball de molts dels cineastes d'aquest. Néstor Tirri proposa una lectura activa que repara en las grans obres i en les figures més destacades però també en els aspectes menys visibles.

 Histoire(s) du cinéma
Histoire(s) du cinéma
Godard, Jean-Luc  
Barcelona : Intermedio, DL 2006

Sèrie feta a partir de fragments de films, textos, cites sobre pantalla, fotos, quadres, fragments musicals i lectures, una crítica, bella y melancòlica visió de l' art cinematogràfic.

 Historia del cine europeo
Historia del cine europeo
Caparrós Lera, J. M.  
Madrid : Rialp, cop. 2003

Filmografia essencial organitzada en tres apartats: el cine mut (1895-1930), l' etapa sonora (1931-1958) i la època contemporània (1959-2000).

 La Melancolía de la revolución
La Melancolía de la revolución
Sánchez González, Santiago , Sanz, Beatriz S.  
Madrid : Fragua, 2006

Panorama del cinema europeu modern, és la memòria d'unes pel•lícules que van veure unes persones, que van creure fer una revolució que en realitat no van fer o van perdre.

 La Nouvelle Vague
La Nouvelle Vague
Memba, Javier  
Madrid : T&B, 2009

Evocació dels grans cineastes com Jaques Rivette, Eric Rohmer i Jean-Luc Godard.

Back to top