Guies de lectura

Bernard-Marie Koltès en 5 obres

Bernard-Marie Koltès en 5 obres

Bernard-Marie Koltès (Metz, 1948 - París, 1989) és un dels dramaturgs més importants del teatre francès contemporani. Entre entre els anys 1970 i 1972 va estudiar al departament de Direcció Escènica del Théâtre National de Strasbourg. Qualificat per Heiner Müller com "el Shakespeare del nostre temps", és autor d'un teatre de la rebel·lió, un teatre de llocs oblidats i crues relacions humanes. Fortament influenciat per Jean Genet i Samuel Beckett, entre les seves obres més representatives es troben "La nit just abans dels boscos" (1977), "Combat de negre i de gossos" (1982), "En la solitud dels camps de cotó" (1985), "Moll oest" (1985), "De tornada al desert" (1988) o "Roberto Zucco" (1988).

"Només tinc ganes, un dia, d'explicar bé, amb les paraules més simples, la cosa més important que conegui i que pugui explicar-se, un desig, una emoció, un lloc, llum, sons, qualsevol cosa que sigui un fragment del nostre món i que pertanyi a tots".

Bernard-Marie Koltès

Date created: 07/02/2017

Last updated: 14/06/2019

Guide sections

5 obres imprescindibles


 Combat de negre i de gossos
Combat de negre i de gossos
Koltès, Bernard-Marie  
Barcelona : Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, 1988
 En la soledad de los campos de algodón ;
En la soledad de los campos de algodón ;
Koltès, Bernard-Marie  
Hondarribia : Hiru, 2001
 En la solitud dels camps de cotó
En la solitud dels camps de cotó
Koltès, Bernard-Marie  
Tarragona : Arola, 2016
 La Nit just abans dels boscos
La Nit just abans dels boscos
Koltès, Bernard-Marie  
Barcelona : Institut del Teatre, 1993

Una nit, en la foscor d'un carrer qualsevol, un home intenta retenir un desconegut que ha abordat a la cantonada. Li parla del seu univers, un suburbi on sempre és fosc, on se sent estranger, on ja no es treballa. Li parla de tot, fins i tot de l'amor, com només es pot parlar a un desconegut com aquell, silenciós i immòbil.

 Roberto Zucco ;
Roberto Zucco ;
Koltès, Bernard-Marie , Koltès, Bernard-Marie.  
València : Tres i Quatre, 1995

L’enemic públic número u, l’assassí en sèrie Roberto Zucco, s'ha escapat de la presó. En una ciutat de prostitutes, proxenetes, amics, familiars i amants, la definició entre el bé i el mal s'erosiona en un mite modern, bàrbar, satíric i incisiu que porta a l'ADN matar a sang freda un cop i un altre cop sense límit. Roberto Zucco és un personatge ple de contradiccions. Els seus pensaments es contradiuen les seves accions. És un home solitari que no aconsegueix assimilar les normes socials i rebutja la identificació amb qualsevol tipus de comunitat o grup.

Back to top