Masia catalana

La masia és l'edifici central d'un mas, una explotació agrícola solitària fora del nucli d'un poble. Podem distingir entre masia, que significa la casa sola, i mas, el conjunt de casa, terres de conreu i boscos.

Les masies i masos tenen un gran valor patrimonial i cultural degut a les seves característiques constructives, arquitectòniques i al seu paper com centres de producció de les zones rurals, on es feia el vi, es molia la farina o es produïa oli. A més, s'hi engreixava el porc i s'hi elaboraven embotits i formatges.

En aquest prestatge hi trobareu diferents apartats. Arquitectura i estructura on s’hi recullen obres relacionades amb les tècniques constructives, els acabats, els diferents elements que la formen, la restauració. Masies i territori, on trobareu un recull d’obres sobre masies d’arreu del país. Història de la Masia, amb monografies sobre l’evolució d’aquests edificis al llarg del temps, i finalment Masies i vida rural, amb obres que posen l’accent en el patrimoni immaterial del món de les masies tals com la cuina, estil de vida, tradicions, la cultura rural.

Creation date 10-07-2020 Last updated 14-07-2020
Creation date 10-07-2020 Last updated 05-11-2020