Còmics

Els escollits del nadal

S'apropen les festes de Nadal! T'agradaria regalar un còmic i no saps quin? O potser vols afegir-ne algun a la teva llista de desitjos?

Des de les biblioteques hem seleccionat una mostra de les opcions més interessants publicades al llarg d'aquest any, petites joies del "novè art" de temàtica molt diversa i diferents estils d'il·lustració.

Esperem que aquests títols proposats et siguin d'utilitat i t'apropin encara més a l'apassionant món del còmic. I recorda que tots aquests còmics els pots trobar a les Biblioteques! Bones festes!

Torna al prestatge de còmics ►


"¡Oh diabólica ficción!" / Max

En aquest àlbum Max recull les tires còmiques publicades al suplement El País Semanal. Són tires curtes a doble pàgina que poden llegir-se de forma independent, però responen a una mateixa interpretació sobre l'activitat creativa i la ficció El fil conductor és la seva protagonista, una garsa, amb una vivacitat tal que ens arrenca un somriure al final de cadascuna de les tires. La garsa és l'encarnació de les muses, la inspiració dels artistes, segons els clàssics. El diable de la inspiració i la imaginació. No se sap mai si el que explica és veritat, com en la pròpia ficció.


"Ghetto Brothers. Una leyenda del Bronx" / Julian Voloj i Claudia Ahlering

És una història de bandes i d'autoorganització en barris abandonats per les institucions, sense cap mena de servei, amb un pèssim urbanisme i grans dosis d'atur i pobresa. És la història d'una banda trencadora, Ghetto Borther, i del seu líder, Benjamin Melendez que van apostar per la integració racial i la resolució pacífica dels conflictes. Gràcies a ells es va arribar "la pau de Hoe Avenue" obrint un període de disminució de la violència al barri que va produir la reinvenció de moltes bandes, l'alliberament de les potencialitats creatives del Bonx i l'eclosió de la cultura hip-hop. 


"Álias: ¿Quién es Jessica Jones?" /   Brian Michael Bendis,  Michael Gaydos

Fins fa poc, Álias, o per defecte, Jessica Jones, era un absolutament meravellós còmic de minories en dos volums.
Dic de minories, perquè considero que no havia arribat a tenir presència i rellevància que es mereixia dins el panorama del còmic.
Dic fins fa poc, perquè es quan algú amb bon criteri dins Netflix, s'ha fixat amb ella i li ha assignat una sèrie de televisió, que pel  que sembla, també es extraordinària.
 
Jessica Jones es una detectiu (i també ex superheroina vinguda a menys) que compleix sobradament força dels clixés més evidents del gènere negre. Una vida difícil en un entorn complicat es l'escenari on Brian Michael Bendis i els seus brillants diàlegs ens faran estimar la Jessica. Als llapis trobem Michael Gaydos, que tant bona parella havia fet amb Bendis a Daredevil, no cal dir que aquí continua la màgia.

I per postres voldreu i desitjareu llegir això:
http://www.paninicomics.es/web/guest/titulo_detail?viewItem=631169

 


"Solos"/ Bruno Gazzotti, Vehlmann

Aquest es el còmic que està enganxant a milers de nens i adults de tot el mon! Una lectura per a totes les edats, si heu llegit el Bone (Jeff Smith) sabreu del que parlo.
 
Un nou dia s'alça en una típica ciutat francesa, però no tot segueix igual, han desaparegut els adults i la majoria de nens. Els poquets que queden s'hauran de buscar la vida en una ciutat que sembla més una selva que qualsevol altra cosa.
 
Moltes preguntes queden en l'aire...hi ha més supervivents? Perquè no hi ha adults? Perquè alguns tenen forats de memòria? Qui son els altres nens?
Misteri, aventures, sorpreses continues es el que ens depara aquest grup de 5 nens entre els 7 els 14 anys.
 
Dibbuks ha editat ja tres àlbums excel·lents. I us aviso, no es possible llegir el primer i no seguir amb els següents.

"¡Nosotros llegamos primero!Furillo

Ignacio Furillo (1976), conegut com Furillo, es un comicaire saragossà que ha col·laborat a publicacions tan populars com  El Jueves, Malavida y TMEO. El mes de febrer de 2015 es va anunciar que el seu darrer treball ¡Nosotros llegamos primero!  fou nominat en  la categoria "Millor obra d'autor espanyol publicada a Espanya l'any 2014".
 
¡Nosotros llegamos primero! és una rocambolesca història on es barrejen gèneres i influències tan dispars com el còmic underground dels anys 70, Philip K. Dick, Robert Crumb i la space opera. Una història ambientada a la Espanya franquista dels anys '60 i que parteix de la premisa del que haguès succeït si Espanya s'haguès incorporat a la carrera espacial.
 
La millor notícia es que aquesta història tindrà continuïtat: l'autor ja està fent una segona part que té com a títol provisional "Yo le hice una paja a Franco".

"Jaco: the galactic patrolman" / Akira Toriyama

El científic retirat Omori es troba amb en Jaco, un alienígena de la patrulla galàctica que aterra al planeta Terra per protegir-la d'un superguerrer enviat des del planeta Vegeta. La nau d'en Jaco està avariada i l'Omori l'ajudarà a reparar-la, però  els hi fa falta combustible i hauran d'anar a la Gran Ciutat, on es trobaran amb la Tight. Tres personatges ben diferents que aconsegueixen fer un bon equip i superar els obstacles que aniran apareixen.
 
Us sona d'alguna cosa el planeta Vegeta o els guerrers de l'espai? Aquest còmic es tracta de la preqüela de la conegudíssima sèrie Bola de Drac, del també autor Akira Toriyama. Us quedareu sense saber com comença la història?

"¡Nosotros llegamos primero!Furillo

Ignacio Furillo (1976), conegut com Furillo, es un comicaire saragossà que ha col·laborat a publicacions tan populars com  El Jueves, Malavida y TMEO. El mes de febrer de 2015 es va anunciar que el seu darrer treball ¡Nosotros llegamos primero!  fou nominat en  la categoria "Millor obra d'autor espanyol publicada a Espanya l'any 2014".
 
¡Nosotros llegamos primero! és una rocambolesca història on es barrejen gèneres i influències tan dispars com el còmic underground dels anys 70, Philip K. Dick, Robert Crumb i la space opera. Una història ambientada a la Espanya franquista dels anys '60 i que parteix de la premisa del que haguès succeït si Espanya s'haguès incorporat a la carrera espacial.
 
La millor notícia es que aquesta història tindrà continuïtat: l'autor ja està fent una segona part que té com a títol provisional "Yo le hice una paja a Franco".

"Primates : la intrépida ciencia de Jane Goodall, Dian Fossey y Biruté Galdikas" / Jim Ottaviani y Maris Wicks

Primates narra la història  increïble de tres expertes primatòlogues què amb la seva força i perseverança revolucionaren el món de la ciència gràcies als seus mètodes innovadors i als seus fascinants descobriments.
 
Còmic per a tots els públics on coneixereu com Jane Goodall va estudiar com ningú abans els ximpanzés i com va descobrir que utilitzaven eines com nosaltres. Sereu testimonis de la dura lluita de Dian Fossey per protegir l'hàbitat dels goril·les i com va donar a conèixer la seva precària situació i per últim, acompanyareu a Birtuté Galdikas durant les seves llarguíssimes estàncies a la jungla,  amb molts sacrificis, la qual va estudiar minuciosament els orangutans, i va revolucionar el moviment per a la conservació de les selves.
 

"Lo Primero que me viene a la mente" / Juaco Vizuete

Juaco Vizuete (1972) és un comicaire i il·lustrador alacantí. L'any 1993 va guanyar el primer concurs de còmics de la revista  El Víbora, fet que va permetre al jove autor que la seves obres fossin publicades per Ediciones La Cúpula. Posteriorment va treballar com a il·lustrador a les publicacions musicals "Mondososnoro" i "Rockdelux".
 
Lo primero que me viene a la mente és un còmic autobiogràfic on l'autor ens explica la història de la seva infantesa, que va transcórrer a les dècades dels 70 i 80, i la del seu germà gran, obsessionat amb el sexe durant primers anys rere la mort de Franco,  un temps on el sexe era un desconegut i un tabú a les cases.

 

"Las Flores del mal" / Shiuzo Oshimi

Quan Shūzō Oshimi va decidir anomenar el seu manga com el famós poemari de Baudelaire, ja va donar pistes sobre el contingut fosc i adult de la seva obra. En ella trobarem al jove Takao Kasuga, un estudiant d'institut al que li encanta llegir, i que està secretament enamorat de Nanako Saeki. Una tarda torna a l'escola per a recollir un llibre que s'ha descuidat, i es troba la roba de gimnàstica de la seva enamorada. Per un impuls, decideix emportar-se-la a casa, sense calcular les conseqüències d'aquest acte. A partir d'aquest moment fa aparició la Sawa Nakamura, que va ser testimoni del "robatori" d'en Kasuga, i es dedicarà a assetjar-lo i fer-li la vida impossible.
 
Es poc freqüent trobar en un manga una temàtica tan complexa com el "bullying", on els personatges van evolucionant, desenvolupant relacions de dependència entre l'assetjat i l'assetjador, fins al punt que el lector es pot arribar a sentir tan incòmode com fascinat per les situacions que s'hi va trobant.
 
El còmic ja ha finalitzat la seva publicació al Japó, amb un total d'onze volums recopilatoris.

Data d'actualització: 21/12/2015