Clubs de lectura

bd4 - Òpera 4

Òpera 4 és un cicle d'activitats relacionades amb el món operístic amb l'objectiu de difondre el gust i el coneixement per la música lírica. 

Les sessions del cicle estan planificades a mode de tertúlia per a tractar un tema, un compositor, una obra concreta, un aspecte específic relacionat amb el món de l'òpera... Mitjançant audicions (en format vídeo) podreu apropar-vos a aquest espectacle amb més de 400 anys d'història. 

Per complementar aquest cicle es programarà alguna sortida cultural per assistir a diferents representacions operístiques.


INICI INSCRIPCIONS: DILLUNS 4 DE SETEMBRE 2023 A LES 16:00h

Dades bàsiques:

  1. - D'octubre de 2023 a maig de 2024.
  2. - Sessions del cicle són mensuals, els dimarts a les 17:30 h.
  3. - A càrrec de la mezzosoprano Cecilia Ferraioli.
  4. - Dates de les sessions:
  • 17 octubre 2023: 

Conferència Homenatge a Maria Callas: La Callas, mite i revolució, veu i divisme, dins del programa Música a fons, a càrrec de Jordi Pujal, agent/coach d’artistes lírics, gestor, divulgador i dinamitzador cultural i especialista en el camp de la comunicació.

  • 28 novembre 2023:

Recital homenatge a Maria Callas, dins del programa Música a fons, a càrrec de la soprano Maria Isart. 

  • 23 gener 2024:

Xerrada sobre l'òpera Un ballo in maschera de Giuseppe Verdi, a càrrec de Pol Avinyó, divulgador musical i crític d'òpera.

  • 13 febrer 2024: "Año Puccini" sessió a càrrec de la mezzosoprano Cecilia Ferraioli.

Al cumplirse 100 años de la muerte del compositor visitaremos su música explorando en su biografía.

  • 12 març 2024: "Enemigos íntimos" sessió a càrrec de la mezzosoprano Cecilia Ferraioli.

Estaban realmente enfrentados Mozart y Salieri? Y la Callas y la Tebaldi? En una profesión marcada por la exposición, los celos y los egos, intentaremos ver cuanto hay de mito y de realidad en algunas célebres rivalidades.

  • 30 abril 2024: "Ópera insólita" sessió a càrrec de la mezzosoprano Cecilia Ferraioli.

La cantante que se batía a duelo vestida de hombre. Dos cabezas en la tumba de Haydn. Verdi rechazado en el Conservatorio. En este encuentro descubriremos las historias detrás de estos titulares insólitos para la ópera.

  • 07 maig 2024: "De poetas y locos..." sessió a càrrec de la mezzosoprano Cecilia Ferraioli.

    Existe relación entre la genialidad y la locura? Son las mentes perturbadas más creativas?Terminaremos el ciclo repasando la vida de algunos de los grandes compositores marcados por la enfermedad mental y física.

Aquesta activitat forma part del projecte LiceuBIB i Bib&Arts.