Clubs de lectura

Club de Lectura - Narrativa - Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Central
Club de Lectura - Narrativa

 

Estimar malgrat tot

                                                                                                     

De la mà d'en Lluís Soler, sociòleg i bibliotecari, llegirem i comentarem obres de narrativa seleccionades per la seva qualitat.

L'amor és emoció, passió, plaer i explosió dels sentits, però també pot ser font de patiment, especialment quan la vida ens enfronta amb barreres socials, estereotips culturals, interessos materials o contradiccions personals.

Per la temporada 2023-24, us proposem un viatge a través d'històries que exploren diferents cares de l'amor: l'amor romàntic, l'amor eròtic, l'amor prohibit o l'amor familiar... amb finals incerts i plens d'entrebancs.

Com a novetat, aquesta temporada tenim la opció de veure la versió teatral de la Plaça del diamant al TNC. Data prevista divendres 27 d'octubre

 

 

Dia i hora de les tertúlies: dimecres, de 19 a 20.15 h

Funcionament:  El dia de la tertúlia us fem arribar el llibre del Club i retornareu l' anterior.

Conductor: Lluís Soler soleral@diba.cat

Coordinació: Lluís Soler i Eva Montiel  montielge@diba.cat

 

Normativa: Activitat gratuïta. Si no podeu assistir-hi, preguem ens ho comuniqueu.

En el cas de que no assistiu a tres sessions consecutives sense avisar, considerarem que deixeu la vostra plaça i que queda disponible per a altres lectors interessats.

Més informació: b.sta.colomag.c@diba.cat

Inscripcions: 

Atenció! Actualment el Club està complert. Si us voleu inscriure a la llista d'espera, ho podeu fer  en aquest  FORMULARI . Us avisarem quan hi hagi una plaça lliure.

 

 

             

Data tertulia Títol Sinopsi
25/10/2023

La plaça del diamant,

Mercè Rodoreda

La vida de la Natàlia es capgira quan coneix en Quimet: el seu nom canviarà i passarà a dir-se Colometa i la seva perita vida personal, plena de maldecaps es barrejarà amb els grans esdeveniments col·lectius que sacsegen la societat catalana del primer terç del segle XX: la República, la guerra, la postguerra. La Coometa en viu les conseqüeències, sola i amb els seus dos fills, fins que, en un procés d'alliberament del passat i de reconciliació amb un present ple de mancances, recupera la seva pròpia identitat
29/11/2023

Madame Bovary,

Gustave Flaubert

Quan l'Emma coneix en Charles Bovary, un metge de poble, pensa que viuran una gran història d'amor. Però després de  casar-se, l'Emma es desenganya, el matrimonino és com es pensava. Ella vol luxe, passió, aventures... l'Emma buscarà en altres homes all que el seu marit no li dona: un amor passional, com el de les novel·les que llegeix. I farà el possible per viure envoltada de luxes, encara que no s'ho pugui permetre.
20/12/2023

L'amant,

Marguerite Duras

Aquest lllibre és parcialment autobiogràfic, una Marguerite de 15 anys i un xinès de més de 20, aquí els teniu. Els dos formaven part de minories, ell de la poderosa minoria xinesa i ella de la minoria blanca i francesa, els que manaven a la colònia francesa d'indoxina.
31/01/2024

Las edades de Lulú

Almudena Grandes

Sumida todavía en los temores de una infancia carente de afecto, Lulú, una niña de quince años, sucumbe a la atracción que ejerce sobre ella un joven amigo de la família, a quien hasta entonces ella había deseado vagamente. Des pués de esta primera experiencia, Lulú, niña eterna, alimenta durante años, en solitario, el fantasmade aquel hombre que acaba por aceptar el desafío de prolongar indefinidamente, en su peculiar relación sexual, el juego amoroso de la niñez. Crea para ella un mundo aparte, un universo privado donde el tiempo pierde valor. Pero el sortilegio arriestado de vivir fuera de la realidad se rombe bruscamente un dia, cuando Lulú, ya con treinta años, se precipita indefensa pero febrilmente, en el infierno de los deseos peligrosos.
28/02/2024

L'amant de Lady Chatterlay

H.D. Lawrende

Constance Chatterley és una dona casada que se sent atrapada en un matrimoni asexuat. El seu marit, un veterá de guerra invàlid i incapaç de satisfer-la al llit, li suggereix que mantingui un afer amb un home de la seva mateixa classe social. Però, enlloc de buscar un amant entre els cercles de la seva condició, Connie se sent atreta per Mellors, el masover que té cura de la finca familiar, i s'embranca en una relació apassionant que l'alliberarà de la monotonia d'una vida mústia i avorrida.
27/03/2023

Lolita

Vladimir Nabokov

La història de la obsesión de Humbert Humbert, un profesor cuarentón, por la doceañera Lolita es una novela de amor en la que intervienen dos componentes explosivos: la atracción "perversa" por las nínfulas y el incesto. Un itinerario a través de la locura y la muerte, que desemboca en en una estilizadísima violéncia, narrado, a la vez con autoironía y lirismo desenfrenado, por el propio Humbert Humbert. "Lolita" es también un retrato ácido y visionario de los Estados Unidos, de los horrores suburbanos y de la cultura del plástico y del motel.
24/04/2024

Boulder

Eva Baltasar

La protagonista és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la  vida fent de cuinera en un vaixell, la  situació perfecta: una cabina, l'oceà, algun port on  trobar dones. Fins que una la reté i li canvia elnom, se l'emporta entre les quatre parets d'una casa, la implica en la  gestació assistida i l'educació d'una criatura.
29/05/2024

El amor en los tiempos del cólera

Gabriel García Márquez

García Márquez traza la  historia de un  amor  que no ha sido correspondido por  medio siglo. Aunque nunca parece estar porpoamente conteido, el amor fluye a través de la  novela de mil  maneras: alegre, melancólico, enriquecedor, siempre sorprendente.

                                                

 

Cal inscripció prèvia. Modera Lluís Soler 

  • Adults