Recomanació

Visiones del futuro

Torroella de Montgrí : Panini, 2016

"Visiones del futuro" es un volum de 2016 que recull els sis primers números d'una historia que gira a l'entorn de l'Avenger Vision. Vision debuta als còmics al número 57 del "Avengers volum1" a l'agost de 1968, per tant ja es un personatge que té moltes històries al darrere, però, en aquesta, el tàndem format pel guionista Tom King i el dibuixant espanyol Gabriel Hernández Walta li donen una volta al personatge, i ens expliquen com Vision vol formar una família.

 La història, encara que no deixa de ser de temàtica superheroica, tracta temes molt humans. En aquesta, Vision forma una família amb una "dona" i dos "fills" sintezoides, a la que mes endavant s'hi afegeix un gos, i com a tota família, passa per tota classe de dificultats. Tom King aprofita de manera molt intel·ligent la vida familiar dels Vision per tractar temes mot humans com el racisme, el masclisme, el bullying, la soledat i molts altres. Ho fa a través d'una narrativa espectacular i fent us de diàlegs i monòlegs carregats de lògica i filosofia. 

En definitiva, es tracta d'una de les històries de Marvel  mes aclamades d'aquest segle XXI, tant per la originalitat de la trama dins del gènere, com per les pinzellades del dibuixant, que l'apropen molt al còmic independent. Una joia pels amants dels superherois i pels que  volen apropar-se  per primer cop.

Més informació:

Recomanat per Jaime Poncelas Gutiérrez. Bib. Maria Aurèlia Capmany. Sant Boi de Llobregat

10/11/2023