Recomanació

Una Estrella sobre el río Elba

Georg, Miriam

Barcelona : Espasa, mayo de 2022

Aquest llibre es va publicar a Alemanya durant el confinament, i va assolir un gran èxit.
Miriam Georg és el pseudònim que utilitza l’escriptora alemanya Miriam Kraehe quan escriu novel·la històrica. 

A través de la història d’amor entre Lily Karsten, una jove d’una família de constructors de vaixells plena de somnis que sap que no podrà complir ja que el seu destí és ser esposa i mare, i Jo Bolten, un treballador del port que lluita per sobreviure diàriament, ens fa un retrat de la societat alemanya de finals del segle XIX, en concret de la ciutat d’Hamburg i més concretament del seu port, un dels més importants d’Europa. Una història emocionant, captivadora i commovedora.
En aquest període les diferències socials són extremes, i l’autora ens les mostra en tota la seva cruesa. Els ambients dels dos són oposats, ambdós són presoners de les seves circumstàncies. Però l’autora aconsegueix que aquests dos mons es trobin d’una manera creïble a través de l’evolució personal dels protagonistes. A través d’ells l’autora dona un gran protagonisme al moviment sufragista i a la lluita obrera.

L’eix central del llibre és l’evolució de la història d’amor entre Lily i Jo, però hi ha un munt de trames i subtrames paral·leles dels personatges secundaris que ens permeten aprofundir en com funcionava aquesta societat.

Acaba de publicar la segona part: Los amantes de Hamburgo on s’acaben de tancar algunes històries que havien quedat obertes.

Un llibre per adonar-nos de la immensa lluita de les dones que han fet possible que nosaltres gaudim de la societat actual.

Més informació:

Recomanat per Bib. La Florida. L'Hospitalet de Llobregat

01/12/2023