Recomanació

Ramblin' on my mind :

Urbana : University of Illinois Press, 2008

Ramblin’ on my mind és el títol d’una blues dels anys 30 de Robert Johnson (aquell que segons la llegenda va fer un pacte amb el diable). Els anys 60, va ser enregistrada per John Mayall i els Bluesbreakers, amb la veu d’Eric Clapton. També és un llibre del musicòleg David Evans, de subtítol més aclaridor:  New perspectives on the blues, Són 10 assaigs que exploren el blues des de perspectives noves, més àmplies, reinterpretant, explorant les relacions del blues amb altres disciplines. 

Des del “Fons de Blues i música negra” recomanem el treball sobre Nicknames of the blues singers, per l’amplitud, profunditat i originalitat de l’anàlisi. Evans té en compte tots els músics afroamericans que han fet enregistraments de blues entre 1920 i 1970, més de 3000, Determina el percentatge de cantants de blues que tenen nickname, la gama completa de significats i les categories del sentit d’aquestels nicknames.
 
Vistos en conjunt, els sobrenoms i les seves diverses categories aporten una visió profunda del món del blues i el significat d’aquesta música dins la cultura afroamericana.
Trobareu més informació al “Blues a fons”, número 18. 

 
 

Més informació:

Recomanat per Carles Ferrer. Bib. Tecla Sala. L'Hospitalet de Llobregat.

21/10/2019