Recomanació

Mi querido asesino en serie

Mi querido asesino en serie

Giménez Bartlett, Alicia

Barcelona : Destino, 2017
>  Veure disponibilitat a l’eBiblio

Alicia Giménez Bartlett va néixer a Almansa al 1951. Es va llicenciar en filologia a la Universitat de València i es va doctorar en literatura espanyola a la Universitat de Barcelona. Es va fer popular amb les novel·les policíaques protagonitzades per una investigadora anomenada Petra Delicado. Aquest personatge va ser interpretat a una sèrie de televisió per l’actriu Ana Belén.

Ha estat traduïda a diversos idiomes i ha estat molt reconeguda a països com Itàlia i Alemanya. Destaca per haver aportat una perspectiva feminista a la novel·la policíaca espanyola. Al 2011 va guanyar el Premio Nadal per la seva obra Donde nadie te encuentre.

Mi querido asesino en sèrie tracta d'una dona que apareix assassinada a Barcelona amb el rostre completament desfigurat a ganivetades. Al seu costat hi ha una carta de despit de l’assassí. Totes les proves apunten clarament a un sospitós. Però quan comencen a aparèixer més dones mortes en circumstàncies idèntiques els investigadors troben un detall que no quadra.

Es tracta d’una novel·la amena i entretinguda que et farà passar una bona estona amb els seus personatges. Aquesta vegada la Petra Delicado ha de compartir la responsabilitat de la investigació amb un company de la policia autonòmica de Catalunya. Es nota que l’autora s’ha documentat sobre el funcionament menys conegut del tarannà intern dels cossos policials. Tot i la seva professionalitat i els bons resultats de la seva feina, els agents de vegades necessiten carregar piles compartint estones de copes i sopars suculents. Però... Tot això poden fer-ho estant de servei? És l’únic punt que no m’ha acabat d’ajustar en aquest relat tan absorbent que s’enfonsa en la llodriguera fosca d’una agència matrimonial. Aquí hi ha algú que no està explicant tota la veritat a la policia. Sort que els investigadors no es deixen enganyar per l’evidencia gairebé irrefutable de les proves.

Una novel·la molt recomanable per llegir durant un cap de setmana fresquet de tardor com aquests que vindran aviat. Bona lectura!

 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.

10/06/2020