Recomanació

Los Buenos suicidas

Hill, Toni

Barcelona : Debolsillo, 2012

Quan es cremen les croquetes; quan vas amb el temps just i t’oblides d’anar a comprar el pa; quan decideixes que un plat de pasta fet amb vint minuts és suficient... perquè així mentre bull, pots seguir llegint. Coses que passen quan Toni Hill entra per la porta de casa!
Héctor Salgado, el nostre home. L’agent de policia que en l’anterior novel·la de Hill va veure com la seva ex-dona Ruth desapareixia en circumstàncies que, sis mesos més tard, encara no s’han aclarit.

I és que Los Buenos suicidas és la continuació de la també recomanadíssima novel·la El verano de los juguetes muertos. La desaparició de Ruth és el fil que va desgranant una companya de l’inspector, de baixa per maternitat, sense que ningú ho sàpiga. Fins on arribarà?
Paral·lelament, la ciutat de Barcelona és testimoni d’un nou cas que arriba a les mans de Salgado: tres treballadors de la mateixa empresa de cosmètics es suïciden. O no. Perquè alguna cosa no encaixa... Una novel·la coral, amb una sèrie de personatges que faran els possibles per amagar un secret i un equip de policies que ho aniran desgranant tot. O no. Perquè alguna cosa no encaixa...
I ves que no sigui necessària la lectura de la tercera entrega de les novel·les protagonitzades per Héctor Salgado, Los amantes de Hiroshima, per acabar de deixar-ho tot resolt!

Toni Hill, nascut a Barcelona el 1966 i llicenciat en psicologia, ha escrit ja diverses novel·les, totes elles de reconegut èxit. Tot i que la seva vida laboral ha estat marcada per la seva feina de traductor, el gènere negre li ha permès posar en pràctica els seus coneixements de psicologia per presentar-nos l’Héctor, la Leire, en Savall, en Fort, la Ruth... uns personatges amb uns caràcter molt definits i que els lectors trigaran a oblidar. 
 

Més informació:

Recomanat per Bib. Santa Oliva. Olesa de Montserrat

17/02/2020