Recomanació

L’Ari Tor acaba de de llicenciar-se a l’escola de policia de Reykjiavic i  troba feina a la comissaria d’un petit poble de pescadors del Nord d’Islàndia. Allà el temps és molt fred i neva sempre, fins al punt que durant l’hivern el poble queda aïllat per carretera.

D’altra banda és un poble tranquil, no passa mai res, tothom es coneix i els seus pocs habitants son tan confiats que fins i tot deixen la porta de casa oberta.

Tot just ha acabat d’arribar i comencen a passar coses terribles que poden estar relacionades. l’Ari Tor s’ha d’enfrontar a la investigació del seu primer cas: una dona amb signes d’haver estat assassinada ha aparegut seminua enmig de la neu sobre un bassal de sang d’un vermell intens.

Aquesta novel·la, amb la seva característica ambientació “Nordic noir” recorda a altres del mateix gènere perquè et transporta directament a l’hivern profund d’Islàndia.

Una història molt recomanable, ben escrita, ben resolta, amb uns personatges molt ben definits i amb un estil propi que ja ha seduït a lectors de 30 països de tot el món.

Escriptor i advocat nascut a Reykjavic a l’any 1976. Va traduir a l’islandès algunes novel·les de l’Agatha Christie. Ha treballat com a periodista d’informatius a la ràdio i a la televisió públiques. Imparteix classes sobre drets d’autor a la Universitat de la seva ciutat natal i és cofundador del festival internacional de novel·la negra d’Islàndia “Iceland Noir”

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

17/05/2020