Recomanació

La Dona a la finestra

Finn, A. J.

Barcelona : Rosa dels Vents, 2018

Darrera del pseudònim A.J. Finn, trobem el nom real del nord-americà Daniel Mallory. Aquesta és la seva primera novel·la, que va escriure en secret, i ja està entre els millors thrillers del 2018. Ex-editor de novel·la negra, va patir fortes depressions fins que li van diagnosticar trastorn bipolar. De fet, tots aquests fets fan plausible pensar com aquest autor ha pogut atrapar tants lectors amb aquest thriller psicològic en la seva primera novel·la. 
La seva protagonista, l’Anna Fox, psicòloga, viu sola a Nova York i no s’atreveix a sortir del pis, té agorafòbia arran d’un trauma familiar. Mata el temps xatejant amb desconeguts i espiant els seus veïns, beu una gran quantitat de vi i ho barreja amb forts ansiolítics que ella s’automedica, i li encanta el cinema del Hollywood clàssic. El que li canviarà la vida serà l’arribada de la família Russell al barri. Serà espiant aquesta família aparentment perfecta que l’Anna veurà alguna cosa terrible a través de la finestra.  
Només veient la portada, ja veiem la forta inspiració que té tota la novel·la en la pel·lícula “La finestra indiscreta” d’Alfred Hitchcock i, com el seu referent, la novel·la acabarà sent adaptada a la gran pantalla. Haurem d’esperar a veure si el guió és tan bo com l’original.
És un d’aquells llibres que no pots deixar de llegir, que enganxa des de l’inici fins a la fi. Com de mica en mica, l’autor aconsegueix que el lector empatitzi  amb la protagonista, i s’angoixi tant com ella. Haurà vist alguna cosa per la finestra de veritat o hauran estat al·lucinacions?... 

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Anna Bertrán Tomás. Bib. Josep Pla. Sant Pere de Ribes

15/10/2018