Recomanació

Snowboard

Snowboard :

Rottmann, Alexander

Madrid : Tutor, cop. 2011

El surf de neu (de l'anglès snowboard) és un esport d'hivern relativament jove que en els últims anys ha evolucionat ràpid i contínuament i ja són molts els qui el practiquen i molts més els qui en parlen i n'agafen la filosofia per evolucionar en altres esports. El surf de neu és un esport i un estil de vida. El corredor (rider) utilitza una taula de surf per lliscar per la neu. Tot i que és difícil establir l'origen exacte del surf de neu, és habitual fixar-lo l'any 1965 quan l'enginyer Sherman Poppen va construir el primer Snurfer, una taula de fusta amb una corda a la part davantera que ajudava a mantenir l'equilibri.

El surf d'estil lliure (freestyle) és una disciplina de surf de neu indicada per als qui s'avorreixen baixant les pistes i prefereixen volar que esquiar. És una modalitat espectacular que va començar com l'expressió del monopatí a la neu i que ha acabat amb propostes de parcs freestyle que inclouen mòduls de baranes, calaixos, rampa de salts i migtubs.

Snowboard: trucos y técnicas de freestyle és una guia completa de tècnica, consells i trucs útils per a tot tipus de seguidors d'aquest esport.

Més informació:

Recomanat per Neus Capdevila. Bib. Ateneu Les Bases. Manresa

13/12/2019