Reglas de golf ilustradas

Reglas de golf ilustradas

Madrid : Tutor, cop. 2008

Actualment hi ha pocs esports amb unes regles tan precises com el golf, però quan es va començar a jugar a golf a Escòcia, no existien regles. La majoria dels jugadors eren analfabets en aquells temps, així que al camp es basaven en regles locals fetes per ells mateixos.

A la primavera de 1744, un petit grup de jugadors d'Edimburg van organitzar una competició oberta al major nombre possible de participants. Això implicava naturalment que havien d'establir regles escrites de validesa general i així van néixer les primeres 13 regles del golf. Quan, anys més tard, el club de St Andrews va voler organitzar també un torneig obert, els responsables del mateix van adoptar sense modificar les 13 regles esmentades.

El 1875 es van afegir 7 més i en 1885 es va decidir fundar una institució central per aquest esport, i l'elecció va recaure en The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews ( R & A ), el qual va enviar el 1888 un reglament complet a tots els clubs coneguts. Posteriorment es va crear una comissió d'experts, per eliminar les diferencies amb els reglaments americans, que revisa les regles cada quatre anys.

Les Regles de golf no només descriuen com es juga al golf, el que cal fer, el que no s'ha de o pot fer. També regulen tots els aspectes del joc com l'etiqueta, la forma i el procés de construcció dels pals… Tot això, preguntes i respostes sobre dubtes i fins i tot incidents reals els trobareu en aquest llibre.

Més informació:

Recomanat per Carme Trabal Benitez. Bib. Dos Rius de Torelló

31/10/2013