Recomanació

Preferencias del sistema

Bienvenu, Ugo

[Rasquera] : Ponent Mon, [2020]

Ugo Bienvenu és un jove il·lustrador i dissenyador francès nascut el 1987. Té quatre títols publicats i ha guanyat el Gran Premi de la Crítica ACBD 2020 a França amb les "Preferencias del sistema".
L'obra ens situa en un futur pròxim on ja no queda espai a la xarxa per emmagatzemar més informació. El seu protagonista, Yves Mathon, treballa com arxiver a l'agència encarregada d'esborrar les dades. Els profetes (Poder Central) són els que decideixen les obres d'art o la cultura que serà eliminada. Yves pren la decisió de salvar algunes d'aquestes obres, però el descobreixen i fuig per salvar la vida. És fàcil trobar semblances amb Farenheit 451 de Ray Bradbury.

L'autor ens planteja la importància de la cultura i el valor que se li dóna a l'art, des d'un punt de vista purament mercantilista. Reflexionar sobre el que realment ens diferencia de les màquines, el que ens fa humans, i ho enllaça amb un canvi d'era, una nova civilització, on les dades pures són l'únic valor a tenir en compte, l'art, la pintura, el cinema són prescindibles si no generen benefici.

Més informació:

Recomanat per Joan Roquerias. Bib. Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja. Santa Eulàlia de Ronçana.

31/01/2022